9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstanţa: Trei centre de carantinare înfiinţate şi personal medical asigurat în port, aeroport şi punctele de trecere a frontierei

Constanţa: Trei centre de carantinare înfiinţate şi personal medical asigurat în port, aeroport şi punctele de trecere a frontierei

Prefectura Constanţa a transmis referitor la măsurile luate în judeţ pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus că sunt organizate trei spaţii de carantinare, ce vor fi folosite la nevoie, iar în Portul Constanţa, aeroport şi punctele de trecere a graniţei este asigurat personal medical pentru efectuarea triajului epidemiologic.

„După consultări cu toate autorităţile competente şi pentru a acţiona cu eficienţă, am hotărât în şedinţa CJSU şi am transmis oficialilor din MAI şi Ministerul Sănătăţii un set de măsuri viabile pentru judeţul Constanţa. În primul rând, stabilirea unor zone de carantinare bine delimitate, destinate persoanelor cu înalt risc de transmitere a infecţiei cu Coronavirus. Astfel, au fost propuse trei spaţii de carantinare pe raza judeţului, care vor fi folosite la nevoie”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis luni noapte de Prefectură.

Conform sursei citate, a fost verificată „resursa umană medicală”, medici şi asistenţi care să fie relocaţi în zonele de frontieră, pentru triaj epidemiologic.

„În acest moment, există personal medical în PTF Vama Veche, PTF Negru Vodă, urmând ca mâine să fie detaşaţi specialişti şi la celelalte puncte de trecere a frontierei”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, a fost asigurat personal medical în Portul Constanţa şi la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”.

„Totodată, a fost constituit un grup de lucru activ, care se va afla sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, cu rol de prevenţie, intervenţie şi comunicare a situaţiei în timp real. Din acest grup de lucru mai fac parte: ISU Constanţa, SAJ Constanţa, UPU Constanţa, SJ Constanţa, Spitalul Militar Constanţa, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, Spitalul Municipal Mangalia, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Orăşenesc Cernavodă, Spitalul Orăşenesc Hârşova, IPJ Constanţa, Garda de Coastă, IJJ Constanţa, Gruparea Mobilă de Jandarmi ‘Tomis’ Constanţa, Comandamentul Flotei, Brigada 9 Mecanizată ‘Mărăşeşti’, Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Constanţa, CJ Constanţa”, potrivit Prefecturii Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS