11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDSP anunță controale săptămânale în spitale și cabinetele medicale

DSP anunță controale săptămânale în spitale și cabinetele medicale

Unitățile sanitare din județul Gorj vor fi verificate mai des, din cauza apariției bolilor respiratorii și mai ales după alerta mondială ca urmare a coronavirusului.

Directia de Sănătate Publică Gorj va efectua în perioada următoare controale igienico-sanitare în cabinetele medicale din județul Gorj (cabinete ale medicilor de familie și cabinete de specialitate, cabinete stomatologice), centre medicale private cu paturi și laboratoare de analize medicale, tehnica dentară și optică medicală care vor avea drept scop verificarea respectării de către cadrele medico-sanitare a prevederilor specifice din Ordinele Ministerului Sanatatii nr. 1030/2009, nr. 1338/2001, nr. 1226/2012, nr. 961/2016, nr. 1101/2016, nr. 1301/2007actualizate.

Control pentru păstrarea calităţii actului medical

Toate aceste acțiuni au drept scop prevenirea încălcării acestor prevederi legale, care ar putea duce la afectarea calității actului medical, a stării de sănătate a populației și asigurarea unui climat optim și corespunzător în vederea bunei desfășurări a activității medicale.

„În cazul în care se vor constata încălcări ale legislației în vigoare, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform HGR 857/2011 şi HG 638/2019, rămănând direct răspunzători cei care încalcă aceste prevederi legale. Rugăm toți prestatorii de servicii medicale să respecte normele igienico-sanitare și prevederile legale pentru a asigura pacienților condiții optime de diagnostic şi tratament“, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS