14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase români de pe vasul de croazieră cu pasageri infectați cu coronavirus au ajuns în București

Șase români de pe vasul de croazieră cu pasageri infectați cu coronavirus au ajuns în București

Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus, au ajuns, sâmbătă dimineață, în București cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin, transmite Mediafax.
Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din București în jurul orei 07.00.
Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, sâmbătă dimineață, că procedurile au fost elaborate încă de acum șase săptămâni.

”După 14 zile vor fi testați încă o dată”, a spus Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi 24. Dacă vreunul are simptome în timpul carantinei, ”este dus la Matei Balș, este testat și se va proceda în consecință”.

Dintre cei 6 veniți sâmbătă în țară, doi erau pasageri pe nava de croazieră, iar patru membri ai echipajului.

MApN a precizat, sâmbătă dimineață, că zborul a fost realizat cu un avion de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române:
”Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și având instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București”.

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați, înainte să se urce în avion, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative în ceea ce privește infecția cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS