Acasă Actualitate 11,6 miliarde de microplastice ajung în organism când bem ceai la pliculeț

11,6 miliarde de microplastice ajung în organism când bem ceai la pliculeț

-

11,6 miliarde de microplastice ajung în organism când bem ceai la pliculeț.

Timp de mai mulți ani, ambalajele pentru ceai erau făcute din hârtie. Dar recent, unele companii au găsit că e mai ieftin să pună ceaiul în pliculețe de plastic. Aceasta nu este doar o problemă pentru mediu. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea McGill din Canada, temperaturile mai mari de 40 de grade Celsius pot degrada materialele plastice. Chiar și materiale plastice folosite în industria alimentară.

Este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă consumul de ceai la pliculețe din plastic ar avea un efect asupra oamenilor. Un lucru este însă sigur: fie că alegi să bei ceaiul sau îl arunci la chiuvetă, acele particule vor ajunge în cele din urmă în natură.

Totuși, dacă alegi să eviți consumul de ceai la pliculeț, bea ceai ambalat în hârtie sau ceai la vrac.

Materialele microplastice sunt particule foarte mici de plastic, care, de regulă, sunt mai mici de 5 milimetri. Le găsim peste tot. O parte din mâncarea noastră e învelită în plastic, pentru început, și adesea plasticul ajunge în mâncarea pe care o consumăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grozav şi Latovlevici, puși pe liber de Kisvarda. Vezi motivul!

Clubul maghiar Kisvarda FC a reziliat contractele jucătorilor Gheorghe Grozav şi Iasmin Latovlevici. Lait-motivul este că aceştia au plecat fără permisiune în...