23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProprietarii piscinei din „Cartierul 600“ vor fi expropriați

Proprietarii piscinei din „Cartierul 600“ vor fi expropriați

Primăria Slatina a găsit soluția pentru a putea să desființeze piscina din cartierul „600 de locuințe“ și să construiască acolo o parcare subterană și un loc de joacă deasupra.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat că s-a decis ca proprietarii piscinei din cel mai nou cartier al Slatinei să fie expropriați, fiind cea mai rapidă cale de a se putea desființa obiectivul care inițial i-a atras pe foarte mulți proprietari în acea zonă, dar care în ultimii ani nu a mai fost folosit.

Firmă în faliment

Piscina din cartierul Eugen Ionescu a reprezentat o atracție la momentul la care s-au pus în vânzare cele aproximativ 600 de apartamente. Cei care au achiziționat locuințe în blocurile care înconjoară piscina au primit și o cotă parte din acest obiectiv, plătind, la achiziție, aproximativ 1.100 de euro în plus față de vecinii lor din celelalte blocuri. În timp, însă, pentru că firma care a vândut locuințele a intrat în faliment, nemaiavând cine să se îngrijească de piscină obiectivul a devenit tot mai mult o povară.

S-a pus problema desființării sale și construirii, acolo, a unei parcări subterane. Nu toți proprietarii ar agrea această idee, dar și în situația în care s-ar ajunge la unanimitate, nu toți ar putea fi găsiți pentru perfectarea actelor, fiind plecați în străinătate, a motivat primarul Emil Moț decizia de a apela la expropriere.

Prețul pe care îl vor primi slătinenii nu este deocamdată cunoscut, urmând să se facă o evaluare, a mai spus primarul. Cert este că în bugetul de anul acesta au fost prevăzute trei milioane de lei pentru exproprieri, fiind vorba de trei situații: exproprieri pentru lărgirea variantei Iotuz, un obiectiv de investiții deja demarat, exproprieri pentru șoseaua industrială care ar urma să lege zona ALRO de zona Pirelli, și bani pentru a-i despăgubi pe proprietarii piscinei.

Construcția cartierului Eugen Ionescu a început în mandatul primarului Darius Vâlcov

Construcția cartierului Eugen Ionescu a început în mandatul primarului Darius Vâlcov și a fost unul dintre cele mai apreciate investiții la acel moment. La scurt timp de la darea în folosință a apartamentelor s-au văzut însă și inconvenientele. După primele ploi serioase, subsolurile s-au inundat, iar astăzi, la 11-12 ani de la darea în folosință a apartamentelor, tencuiala se desprinde în zona balcoanelor.

Lipsa copacilor și faptul că blocurile sunt situate foarte aproape de zona industrială fac aerul de multe ori irespirabil. Și lipsa locurilor de parcare este o mare problemă, trotuarele fiind ocupate veșnic de șoferii care vor să-și lase autoturismul la scara blocului, fiind unul dintre cele mai aglomerate cartiere în privința numărului de mașini. La demararea proiectului se mai promiteau și școală, grădiniță și magazine în zonă, care urma să fie construite.

În cele din urmă, după vânzarea apartamentelor (dar și privatizarea societății primăriei care s-a ocupat de construirea acestora și de vânzarea către slătineni) toate acele proiecte ambițioase au fost date uitării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS