19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Mediului anunţă reîmpădurirea zonelor defrișate

Ministerul Mediului anunţă reîmpădurirea zonelor defrișate

Ministerul Mediului anunţă reîmpădurirea zonelor defrișate. În acest an, în primăvară și toamnă, vor fi plantați 50 de milioane de puieți. Cei mai mulți ajung în județul Suceava, 6.6 milioane, 1,9 milioane în județul Harghita și 1,5 milioane în Maramureș.

Situația pădurilor defrișate din România a ajuns la urechile oficialilor de la Bruxelles. Comisia Europeană a activat luna aceasta procedura de infringement. Ministerul Mediului spune că, pentru a compensa o parte din pierderi, va planta peste 2.500 de păduri de la zero. Cei mai mulţi puieţi vor fi plantaţi în județele Suceava – 360, Maramureș – 140 și Sibiu – 90. Puieții plantați în acest an vor prelua rolul de pădure peste 20 de ani, potrivit digi24.ro.

„Este datoria statului român să împădurească“

Costel Alexe, ministrul Mediului, spune că e datoria statului român să împădurească acolo unde s-a tăiat legal sau ilegal: „Știm cu toții că, de ani de zile, pădurile din România se află sub suferința tăierilor ilegale. Vrem să tragem un semnal de alarmă. Acolo unde s-a tăiat, legal sau ilegal, unde avem terenuri degradate, este datoria statului român să împădurească aceste zone“.

Voluntarii se pot înscrie pe site-ul Ministerului Mediului

Oricine dorește să fie voluntar se poate înscrie pe site-ul Ministerului Mediului. Trebuie să specificați în ce județ doriți să plantați copaci.
Mihai Enescu, reprezentant „Plantăm fapte bune“, a precizat: „În orice acțiune de masă în parteneriat cu Romsilva sau ocoalele private, prima etapă constă în partea de instruire. Niciun voluntar nu merge în teren dacă nu a fost instruit, mai ales despre tehnica corectă de plantare, dar și chestiuni care țin de protecția muncii“.
Vizate sunt și terenurile unde vremea rea a pus la pământ pădurile. În aceste cazuri, se poate interveni la doi ani după ce copacii au căzut. Și în acest an, vremea a făcut ravagii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS