22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul Expres Craiova-Târgu Jiu provoacă scandal în Gorj

Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu provoacă scandal în Gorj

Social-democrații gorjeni se plâng că unul din cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Gorj este tras pe dreapta.

Liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a declarat că proiectul de construire a Drumului Expres Craiova-Târgu Jiu a fost uitat prin sertare pe la Ministerul Transporturilor. În cele patru luni de când s-a schimbat guvernarea nu s-a reușit deblocarea licitației. „Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu, un proiect de suflet pentru care m-am bătut în ultimii ani, a avut alocată de către guvernul PSD finanțarea pentru elaborarea proiectului tehnic și de execuție, dar a fost uitat prin sertare, în cele aproape patru luni de guvernare ale cabinetului Orban. Singurul lucru pe care îl mai aveau de făcut liberalii era să stabilească un câștigător, dintre cele trei firme care s-au înscris la licitație”, a menționat Mihai Weber.

Mobilizare pe rețelele de socializare

Parlamentarul a declarat că drumul expres reprezintă singura variantă de dezvoltare pe viitor a județului Gorj. „Actualmente, județul Gorj este unul monoindustrial, a cărui economie gravitează în jurul activității Complexului Energetic Oltenia, entitate economică pe care guvernul Orban plănuiește, de altfel, să o destructureze. Prin urmare, acest Drum Expres este singura variantă viabilă pentru ca județul Gorj să atragă mai mulți investitori, astfel încât să se dezvolte economic și social“, a declarat Mihai Weber, deputat de Gorj și lider al PSD Gorj.

Vâlceanu, PNL: Nu s-a renunţat la proiect

La rândul său, deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, a precizat că nu s-a renunțat la proiectul privind construirea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu. Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu are alocată o finanțare de şase milioane de euro pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS