12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Târgu Jiu ar susține construirea unui spital municipal

Primarul din Târgu Jiu ar susține construirea unui spital municipal

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este nevoie de un spital nou în municipiu.

Primarul este de părere că actualul Spital Județean nu mai face față condițiilor prevăzute în legislația actuală. Astfel, nu pot fi respectate circuitele obligatorii pentru orice spital modern. Trebuie să existe o separare a pacienților, a cadrelor medicale și a aparținătorilor pentru a preveni infecțiile nosocomiale.

Primarul Marcel Romanescu susține că ar fi de acord cu edificarea unui spital municipal. Acesta ar putea fi ridicat în zona Narciselor. Aici este disponibilă o suprafață de 40 ha de teren. În zonă a fost aprobat deja un proiect de amenajare a unui parc și a unor spații de agrement. Dat fiind faptul că este teren suficient, ar putea avea loc și un spital municipal.

Poate fi o colaborare între instituții

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este nevoie de construirea unui spital nou în municipiu. Această idee ar putea fi pusă în practică, mai ales dacă va fi disponibilă o finanțare europeană nerambursabilă.

„Este clar nevoie de un spital în municipiul Târgu Jiu. Sunt deschis la orice fel de colaborare, inclusiv cu cei de la Consiliul Județean Gorj, indiferent cine conduce sau va conduce instituția. Este nevoie de o colaborare între instituții la nivelul județului Gorj pentru că trebuie să ne gândim la viitor. Este nevoie de o clădire nouă, adaptată la nevoile de acum și la standardele de acum, prevăzute în legislație. Dacă se va ivi o oportunitate pe fonduri europene, voi fi deschis oricărui tip de colaborare pentru a avea un spital municipal la Târgu Jiu. Va fi în beneficiul tuturor“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Actualele clădiri în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt construite în urmă cu peste 50 de ani. De asemenea, imobilele de la Pasarelă au peste 100 de ani vechime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS