Acasă Actualitate 98.000 de hectare de păduri administrate de Romsilva, afectate de fenomene meteo...

98.000 de hectare de păduri administrate de Romsilva, afectate de fenomene meteo extreme

-

98.000 de hectare de păduri de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au fost afectate de fenomenele meteo extreme de la începutul lunii februarie 2020. Arborii doborâți de vânt însumează circa 748.000 metri cubi de lemn.

Copacii au fost doborâți în masă pe o suprafață de 1.058 de hectare. Volumul estimat al pagubelor în acest caz este circa 290.000 de metri cubi, transmite Romsilva.
De asemenea, în pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Romsilva vântul a doborât copaci pe 19.524 de hectare. Volumul total al arborilor doborâți a fost de 253.000 metri cubi, potrivit digi24.ro.

Cele mai mari dezastre, înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș

Cele mai mari dezastre au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș, cu un volum de 208.000 metri cubi și o suprafață de 12.590 de hectare. Urmează Direcția Silvică Argeș, cu un volum de 152.000 de metri cubi și o suprafață de 4.057 hectare, și Direcția Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi și 10.165 hectare. Acestea au fost afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie a.c.
Pagube însemnate în pădurile de stat au fost înregistrate și pe raza direcțiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Covasna, Maramureș, Neamț și Suceava.

Romsilva administrează aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național

În prezent, se desfășoară lucrările de întocmire a documentelor tehnice în vederea exploatării cu prioritate a arborilor doborâți. Trebuie asigurate condițiile ca suprafețele afectate să fie reîmpădurite într-o perioadă de maximum doi ani, precizează Romsilva. Aceasta administrează 3,13 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național. Asigură şi servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...