12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDilemă la PSD: senatorul Florin Cârciumaru, dorit din nou primar la Târgu Jiu

Dilemă la PSD: senatorul Florin Cârciumaru, dorit din nou primar la Târgu Jiu

Sondajul realizat de Partidul Social Democrat Gorj pentru desemnarea celui mai bun candidat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu a fost finalizat, însă rezultatele nu au fost prezentate opiniei publice de reprezentanți partidului.

Informații cu privire la clasamentul sondajului au ajuns, însă, și la oponenții social-democraților. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a aflat care este ordinea persoanelor care au fost incluse în acest sondaj.

Pe primul loc se află fostul primar, Florin Cârciumaru, pe locul doi, Toni Mihail Greblă, fost prefect, parlamentar și judecător la Curtea Constituțională, iar pe locul trei se află Ciprian Florescu, fost prefect al județului Gorj. La o diferență mică, dar cu potențial de creștere mai mare se află Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, și Aurel Popescu, celălalt viceprimar.

Cârciumaru ar refuza

Cum primii doi clasați au refuzat să candideze, lupta se dă între cei care se află pe locurile următoare, agreat de conducerea organizației județene fiind Ciprian Florescu. Florin Cârciumaru a spus că nu va candida pentru un mandat de primar la Târgu Jiu, în primul rând având în vedere vârsta pe care o are.

Cârciumaru poate să iasă anul acesta la pensie la limită de vârstă. În al doilea rând, parlamentarul a spus că își dorește încă un mandat de senator. Este motivul pentru care le-a spus șefilor săi de la PSD Gorj că nu dorește un post în administrația locală. Cârciumaru ar fi candidatul care ar putea să îl învingă pe liberalul Marcel Romanescu. Pesediștii nu se pot baza pe această variantă și nici măcar pe Toni Greblă, fostul secretar general al guvernului, fost senator și ex-judecător al Curții Constituționale.

Abia a treia variantă ar fi disponibilă pentru social-democrați, însă nu cu șanse atât de mari la alegerile locale pentru postul de primar de Târgu Jiu. PSD Gorj și-a propus să anunțe oficial săptămâna aceasta numele candidaților la primăriile din Târgu Jiu și din Motru, cele două municipii din județ, conduse în prezent de primari liberali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS