5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSchimbări la admiterea la Colegiul Militar "Tudor Vladimirescu" din Craiova

Schimbări la admiterea la Colegiul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova

-

Elevii care vor opta pentru liceele militare vor fi admişi după reguli noi. Ioana Lădaru, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” a prezentat în cadrul emisiunii „Teză la radio”, difuzată de Radio Sud, principalele noutăţi.

Una dintre aceste noutăţi este că proba de selecţie medicală se face după testele psihologice şi după testarea psihologică. „După ce candidaţii au fost declaraţi admis la probele sportive şi testarea psihologică urmează a doua etapă a selecţiei şi anume vizita medicală. Aceasta este o noutate. Este primul an în care selecţia medicală se face după selecţia psihologică şi sportivă” a explicat Ioana Lădaru. Anul acesta sunt noutăţi şi în ceea ce priveşte calcularea mediei finale de admitere.


„Anul acesta media finală de admitere se calculează astfel. Elevii care optează pentru colegiile militare vor susţine un test de evaluare a cunoştinţelor în luna mai. Testul respectiv va avea o pondere de 80%. Restuk de 20 % îl va reprezenta media formată din Evaluarea Naţională 80% şi 20% mediile din gimnaziu”, a explicat purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Elevii pot opta pentru toate colegiile militare din ţară. Admiterea se va face după afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Petrolul – FCU 1-0 | Joc modest, rezultat normal....

FCU Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS