5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 600 de dosare de pensionare înregistrate la condiții deosebite de muncă

Peste 600 de dosare de pensionare înregistrate la condiții deosebite de muncă

Casa de Pensii Gorj a înregistrat până în prezent peste 600 de cereri de pensionare din partea gorjenilor care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, dacă au lucrat în condiții deosebite de muncă.

Cele mai multe cereri sunt din partea angajaților Complexului Energetic Oltenia. „Avem până în prezent 613 dosare înregistrate pe Legea 215 din 2019. Ele se majorează. Nu beneficiază doar dosarele noi, ci și cei care trec de la boală la limită de vârstă, deci de la pensie anticipată la pensie de limită de vârstă. Atunci se calculează pensia, ținând cont de noile prevederi din Legea 215“, a declarat Vasile Coman, reprezentant al Casei Județene de Pensii Gorj.

Ies mai repede la pensie

Vasile Coman a spus că sunt cazuri în care reducerea vârstei de pensionare este una consistentă. Este vorba chiar de dublarea perioadei, față de vechea prevedere legală.

„Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie de limită de vârstă cu reducerea vârstelor standard de pensionare, potrivit articolului 55. Aceste noi prevederi sunt mult mai avantajoase decât vechile prevederi. În prevederile anterioare, pentru șase ani lucrați, de exemplu, în grupa a doua, reducerea vârstei de pensionare era de un an. Acum, pentru trei ani lucrați în grupa a doua de muncă și în condiții deosebite, cumulate, beneficiază de o reducere de un an a vârstei de pensionare. Deci, pentru şase ani reducerea este acum de doi ani“, a mai spus Vasile Coman, reprezentant al Casei Județene de Pensii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS