24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR: Nu există conflict pe tema bugetului de stat și al asigurărilor sociale

CCR: Nu există conflict pe tema bugetului de stat și al asigurărilor sociale

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că nu există conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins cererile formulate de preşedintele Senatului şi de preşedintele Camerei Deputaţilor şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României şi Guvernului României în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, a transmis CCR.

CCR s-a pronunţat asupra cererilor de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Guvernul României şi Parlamentul României, în legătură cu angajarea răspunderii Guvernului asupra Legii bugetului de stat pe anul 2020 şi a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, cereri formulate de preşedintele Senatului şi de preşedintele Camerei Deputaţilor.

În şedinţa publică, în cadrul dezbaterilor, Curtea Constituţională, văzând obiectul cauzelor, a dispus conexarea acestora.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Camerei Deputaţilor, Senatului şi Guvernului României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS