17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazele sportive din incinta școlilor rămân închise, deși Consiliul Local a votat accesul liber al publicului în weekend

Bazele sportive din incinta școlilor rămân închise, deși Consiliul Local a votat accesul liber al publicului în weekend

Bazele sportive din incinta unităților școlare, din Târgu Jiu, nu sunt încă deschise în totalitate publicului.

În ciuda faptului că aleșii locali au aprobat o hotărâre în acest sens, sunt destui directori de școli care nu sunt de acord ca publicul să se afle în weekend în incinta școlilor. Aceștia se tem că echipamentele vor fi deteriorate într-un ritm alert. Prin urmare, nu prea sunt de acord ca bazele sportive să fie folosite în weekend sau în perioada vacanțelor și să nu fie ținute închise.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că este vorba de investiții derulate de municipalitate și există și o hotărâre a Consiliului Local cu privire la utilizarea terenurilor de sport. În acest mod se încurajează practicarea sportului la scară largă.

Baze moderne

Peste zece unități de învățământ de pe raza orașului Târgu Jiu beneficiază de anul trecut de baze sportive modernizate. Este vorba de terenuri de fotbal, baschet, handbal și volei. Bazele sportive sunt dotate inclusiv cu instalații de nocturnă, acestea putând fi utilizate tot timpul, în funcție și de condițiile meteo.

„Bazele sportive cu teren sintetic din incinta unităților de învățământ trebuie să rămână la dispoziția copiilor, în mod gratuit! Le reamintesc directorilor unităților care au beneficiat de astfel de terenuri că avem și o hotărâre de consiliu local în acest sens. Așa cum Primăria Târgu Jiu a găsit soluții pentru amenajarea acestor baze sportive, școlile, la rândul lor, trebuie să găsească soluții pentru a le permite copiilor din cartiere accesul pe terenurile de sport, chiar și în weekend“, potrivit lui Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS