Acasă Actualitate Studenţi-jandarmi, în practică în Dolj şi Olt

Studenţi-jandarmi, în practică în Dolj şi Olt

-

12 studenţi de anul I şi anul II din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea Jandarmi se află la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Mihai Bravul“ Dolj pentru a desfăşura stagiul de practică.

Cei 12 studenţi urmează să fie coordonaţi şi îndrumaţi în perioada 10 februarie – 8 martie de tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională şi vor participa la toate activităţile desfăşurate de aceştia, urmărindu-se realizarea obiectivelor şi măsurilor prevăzute în programa stagiului de practică.

Studenţii au fost instruiţi

Conducerea IJJ Dolj le-a prezentat tinerilor studenţi aspecte legate de specificul unităţii, atribuţiile, programul şi misiunile desfăşurate de jandarmii doljeni în zona de competenţă teritorială. Viitorii ofiţeri au fost repartizaţi în misiuni de ordine publică şi misiuni de pază şi protecţie instituţională pentru a-şi pune în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs şi pentru a cunoaşte şi a-şi însuşi cât mai bine aspectele legate de munca de jandarm urmând ca, la sfârşitul perioadei, fiecare să fie evaluat asupra modului de desfăşurare a stagiului de practică.

Opt studenţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti, arma Jandarmi, cinci din anul întâi și trei din anul trei de studiu, se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Contantin Dimitrescu“ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS