16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorgiana Hosu și Gabriela Scutea, aviz negativ de la CSM

Georgiana Hosu și Gabriela Scutea, aviz negativ de la CSM

Georgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la secția de procurori a Consiliului Superior al Magisraturii, Crin Bologa a primit aviz pozitiv, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro

Procurorii propuşi de Cătălin Predoiu pentru şefia DNA, DIICOT şi a Parchetului General au fost audiaţi marți de CSM. Despre ei, Predoiu a afirmat că sunt toţi foarte buni. După audieri, CSM a dat un aviz consultativ.
Giorgiana Hosu a preluat interimar funcția de procuror-șef al DIICOT în octombrie 2019, după demisia lui Felix Bănilă, în plin scandal legat de cazul Caracal. În 19 decembrie 2019, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins propunerile de prelungire a delegărilor procurorilor Georgiana Hosu (procuror șef) și Oana Schmidt-Hăineală (procuror şef adjunct) la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Anterior, Giorgiana Hosu a fost adjunct al șefului DIICOT, fiind numită în octombrie 2018, la propunerea lui Tudorel Toader. Ea era însă în funcție din luna august, fiind delegată pentru 6 luni. Hosu a fost adjunct al DIICOT și în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS