18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTuriștii, așteptați pe pârtiile din Rânca

Turiștii, așteptați pe pârtiile din Rânca

Iarna nu și-a spus încă ultimul cuvânt și s-a instalat cum se cuvine cel puțin în zona de nord a județului Gorj. În restul localităților, însă, se așteaptă după zăpadă în ultima lună de iarnă, cel puțin din punct de vedere calendaristic.

Din fericire pentru cabanieri și pentru amatorii de sporturi de iarnă, în ultimele zile a nins consistent și zăpada nu a dispărut cu totul de pe pârtiile din Rânca. Potrivit salvamontiștilor, pentru acest weekend vor fi disponibile cel puțin două pârtii pentru schi și sanie. Este vorba de pârtia M1 și pârtia Plopul. Ambele au fost ajutate cu tunurile de zăpadă și, astfel, pot fi folosite în condiții foarte bune. Vestea bună pentru turiști este că sunt așteptate în continuare ninsori, chiar vineri. La Rânca va mai ninge, potrivit prognozelor, și în prima jumătate a săptămânii viitoare. Așadar, va fi un weekend cu zăpadă la Rânca pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Opt echipe de salvatori la Rânca

Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public al Salvamont Gorj, a declarat că în stațiunea Rânca vor fi în weekend opt echipe de salvatori montani. De asemenea, vor fi deschise trei cabinete medicale, dintre care unul nonstop. „Stratul de zăpadă este de 20 de centimetri decor și de 40 de centimetri pe pârtie. În timpul săptămânii avem în Rânca patru echipe de salvatori, iar în weekend un număr dublu. Este vorba de opt echipe. Avem la dispoziție o ambulanță adaptată pentru zona de munte. Sunt și trei cabinete medicale în Rânca, din care unul este nonstop în baza centrală. Celelalte două cu program normal sunt deschise în baza Telescaunului de sub Vârful Păpușa și unul în centrul lângă pârtia M1. Suntem pregătiți pentru a face față evenimentelor, în funcție de gradul de dificultate. Să sperăm că nu vor fi probleme și lumea va respecta regulile de pe pârtie. Nu trebuie nici să plece din zona stațiunii și să evite plimbările atunci când este vânt puternic“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public al Salvamont Gorj.

Trei concursuri de schi și snowboard anunțate

La Rânca se apropie și sezonul concursurilor de schi și snowboard. Astfel, luna aceasta, pe 29 februarie, de la ora 10.00, este programată Cupa Rotary la schi pe pârtia principală din Rânca. Sute de copii și adulți sunt așteptați să se înscrie în concurs. Va fi premiat cel mai bun timp, iar restul concurenților vor beneficia de premii de participare pentru a le fi recunoscut efortul.

De asemenea, pe 7 martie sunt programate două evenimente la Rânca. Unul este Cupa OMW la schi. Este un concurs deschis, deși sunt așteptați la start salariați din domeniul energiei. Totodată, tot pe pârtia din centrul Stațiunii Rânca va avea loc Cupa Sănătății la schi. Este vorba despre cel mai vechi concurs de schi organizat la Rânca. Participă salariați și rudele angajaților din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu și din domeniul sănătății în general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS