Acasă Actualitate Profesoară din Suceava, suspectă de coronavirus

Profesoară din Suceava, suspectă de coronavirus

-

O profesoară din Suceava, care s-a întors în 1 februarie din China, s-a dus vineri la spital cu simptome de gripă. Medicii i-au prelevat probe şi le-au trimis la Institutul „Matei Balş“ din Bucureşti, existând suspiciune de coronavirus.

Profesoara de engleză are 32 de ani şi s-a întors din China pe 1 februarie. Vineri s-a dus la spital cu simptome de gripă. Medicii au recoltat probe şi le-au trimis la Institutul „Matei Balş“, pentru confirmare sau infirmare a coronavirusului, potrivit digi24.ro.
Profesoara este în carantină şi urmează să fie transferată la Iaşi.
Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi, a declarat: „O să se transfere un caz pentru monitorizare, un caz de la Suceava. Este vorba despre o persoană recent întoarsă din China. Potrivit protocolului de la Ministerul Sănătăţii va fi adusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care a fost declarat centru regional pentru astfel de cazuri“.

Femeia predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan

Femeia a decis să se întoarcă în țară după ce în China a fost declarată epidemie de coronavirus. Potrivit presei locale, femeia predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia. Ea a venit cu avionul de la Londra la Suceava, pe 1 februarie, iar pe 2 februarie a început să aibă primele simptome.

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...