25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcurență de 10 pe loc pentru posturile de medic stomatolog de la Spitalul Județean

Concurență de 10 pe loc pentru posturile de medic stomatolog de la Spitalul Județean

20 de medici stomatologi concurează pentru ocuparea a două posturi scoase la concurs în cadrul Unității de Primiri Urgențe, din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Unitatea medicală și-a propus să organizeze o linie de gardă permanentă pentru a asigura urgențele stomatologice la nivelul județului Gorj. „În prezent, noi avem deja angajați doi medici stomatologi. Prin angajarea a doi medici noi vrem să înființăm o linie de gardă prin care să fie asigurată permanența la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, pentru a putea rezolva toate urgențele stomatologice.

În prezent, nu este asigurată acest tip de asistență medicală la nivelul județului Gorj. Condiția pentru o linie de gardă este să avem minimum patru medici stomatologi. Sperăm să fie ocupate posturile, după care vom face demersurile pentru înființarea liniei de gardă“, a declarat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Printre medicii care s-au înscris la concurs se numără Costin Cheznoiu, Andrei Gheorghescu, Mihai Mincea sau Lia Alina Manasia.

Doar doi medici angajați

Unul dintre dosare a fost respins, însă candidatul poate să-și completeze dosarul și să-l depună în termen de cinci zile. În prezent, în cadrul cabinetului stomatologic din Spitalul Județean de Urgență sunt angajați doar doi medici. „Sunt 20 de dosare depuse. Se face analiza dosarelor. Unul dintre dosare nu ar îndeplini condițiile de concurs. A fost respins, dar are posibilitatea ca în cinci zile să își completeze dosarul. După ce se termină forma finală de validare a dosarului de concurs se va constitui comisia de concurs formată din cadre din centre universitare. Cabinetul medical stomatologic există, este aprobat în structura spitalului. Are și dotarea necesară, dar nu există personal pentru a funcționa în cele trei ture, inclusiv în gardă“, a spus Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS