Acasă Actualitate VIDEO. Rodica şi Viorel Dîlganu, cuplul care dă viaţă mobilierului pictat

VIDEO. Rodica şi Viorel Dîlganu, cuplul care dă viaţă mobilierului pictat

-

Rodica şi Viorel Dîlganu însufleţesc lemnul într-un fel nemaiîntâlnit în Oltenia. Cei doi soţi creează obiecte de mobilier şi le îmbracă în frumoasele veşminte ale picturilor tradiţionale. De la flori la motive geometrice moştenite de la înaintaşi şi preţuite adânc, Rodica umple de culoare lemnul lucrat de Viorel manual, cu unelte păstrate chiar şi de la bunicul său. În mâinile lor, scândura prinde mai mult decât formă şi culoare. Prinde suflet.

Rodica şi Viorel sunt, de profesie, dascăl şi economist. Acum câţiva ani, cuplul a început să facă mici obiecte pictate din lemn pentru a le dărui apropiaţilor. Încurajările le-au dat încredere să îşi urmeze chemarea. În prezent, cei doi merg la târguri de artizanat din regiune şi din întreaga ţară, primesc comenzi din toate colţurile României şi chiar de peste hotare. Şi nu de puţine ori, sunt întâmpinaţi cu uimire la auzul că meşteşugul lor ia naştere în Oltenia.

Aflaţi povestea lor, La Taifas, cu Anda Simion.

Emisiunea „La Taifas” este difuzată în fiecare miercuri, la Radio Sud, începând cu ora 21:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

Spitalul Gerota din Bucureşti a ieşit din carantină

La nivelul spitalului Gerota, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, au fost efectuate activități de dezinfecție și igienizare, iar în acest moment carantină a...