17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenat: Statul român va plăti tratamentul pentru răniţii de la Colectiv pe termen nelinitat

Senat: Statul român va plăti tratamentul pentru răniţii de la Colectiv pe termen nelinitat

Răniții care au supraviețuit incendiului din clubul Colectiv vor beneficia de tratament plătit de statul român pe întreaga durată a vieţii – un proiect de lege în acest sens a fost adoptat luni de Senat. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Propunerea legislativă, inițiată de un grup de senatori PNL, USR, UDMR şi ALDE, a fost adoptată în unanimitate de senatorii prezenți la ședința de luni (111 voturi).

Prin acest act normativ se modifică articolul 1 din OUG nr. 56/2015 și se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, pe o perioadă nelimitată, în ţară şi străinătate, atât în spitale private cât şi de stat, la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, sau cu internare şi în orice altă formă. Victimele beneficiază de tratamente medicale pe întreaga durată a vieţii, dacă acestea sunt în legătură de cauzalitate directă cu evenimentul din 30 octombrie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS