26 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Bulgaria: Peste nouă milioane de turişti străini în 2019. Cei mai mulţi din România

Bulgaria: Peste nouă milioane de turişti străini în 2019. Cei mai mulţi din România

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 0,4% anul trecut, la 9,3 milioane, a anunţat Ministerul Turismului, citând datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (NSI), informează Agerpresa, citând Sofia Globe şi Novinite.

În 2019, cei mai mulţi turişti au venit din România (1,287 milioane), Grecia (1,168 milioane), Germania (761.000), Turcia (649.000), Macedonia de Nord (554.200), Ucraina (471.100) şi Marea Britanie (470.000). Peste 450.000 de vizitatori străini au venit anul trecut din Rusia, 421.000 din Polonia şi 414.000, arată datele autorităţilor de la Sofia.

Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, s-a declarat încântată de creşterea numărului vizitatorilor străini în 2019, care demonstrează sustenabilitatea acestui sector.

„În pofida estimărilor sumbre de la începutul anului, a concurenţei puternice pentru trişti în regiune, şi în pofida dificultăţilor pe plan global înregistrate în semestrul doi din 2019, cauzate de falimentul touroperatorului britanic Thomas Cook, Bulgaria a arătat că prin muncă grea şi prin calitatea serviciilor rămâne o destinaţie turistică dezirabilă pentru milioane de turişti străini şi bulgari”, a afirmat Angelkova.

În decembrie 2019, numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a crescut cu 8,6%, la 673.400, cei mai mulţi venind din Romania, Turcia, Grecia şi Serbia.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Eventuala retragere a trupelor americane din Germania stârnește îngrijorare

Coordonatorul guvernului german pentru relaţiile transatlantice, Peter Beyer, a avertizat sâmbătă că planurile Statelor Unite de a retrage mii de soldaţi din...

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...