7.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus. Sapte cazuri de infectare, confirmate in Germania

Coronavirus. Sapte cazuri de infectare, confirmate in Germania

Autoritatile germane au anunţat vineri că au confirmat al şaptelea caz de infectare cu noul tip de coronavirus din China în persoana unui bărbat care lucrează pentru compania din Bavaria unde alţi cinci angajaţi au fost diagnosticaţi cu acest virus, informează Reuters, preluata de Mediafax.

Sapte cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Germania. Anterior, autorităţile anunţaseră că a şasea persoană infectată este copilul unui angajat al aceleiaşi companii, fabrica de componente auto Webasto.

„Astfel, avem un total de şapte cazuri cunoscute de coronavirus”, a anunţat ministrul Sănătăţii din landul Bavaria, prin intermediul unui comunicat. Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, toate cele şapte persoane, cinci germani şi doi chinezi, au legături cu Webasto. Potrivit companiei, toate aceste persoane primesc tratament medical adecvat, mai informeaza Mediafax.

Cazurile confirmate de coronavirus au inceput de luni

Luni, compania a anunţat că un angajat al său, de naţionalitate chineză, a fost diagnosticat cu această infecţie la Shanghai. Diagnosticarea s la scurt timp după ce s-a facut la scurt timp dupa ce omul s-a întors din Germania. Celelalte cazuri înregistrate în Germania au fost anunţate pe parcursul acestei săptămâni. Sediul companiei va rămâne închis cel puţin până luni.

Compania Webasto, care operează 11 fabrici în China, inclusiv la Wuhan, a anunţat că a suspendat toate vizitele de lucru din şi în China. Conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile chineze, pe teritoriul Chinei se înregistrează 213 decese generate de coronavirus. Si au fost confirmate 9.709 de cazuri. Virusul s-a extins în numeroase alte ţări, unde au fost semnalate cazuri de transmitere de la om la om.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS