20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGoogle închide temporar toate birourile din China din cauza focarului de coronavirus

Google închide temporar toate birourile din China din cauza focarului de coronavirus

Google închide temporar toate birourile sale din China din cauza focarului de coronavirus, a confirmat compania miercuri, potrivit The Verge. Oprirea include toate birourile din China continentală, precum și birourile din Hong Kong și Taiwan.

În prezent, birourile sunt închise pentru vacanța prelungită de Anul Nou Lunar, o măsură pe care guvernul chinez a luat-o pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului, încurajând locuitorii să rămână în interior și să evite călătoriile.

Un purtător de cuvânt al Google intenționează să își țină birourile închise în conformitate cu îndrumările guvernamentale. Ei au impus restricții temporare de călătorie de afaceri către China continentală și Hong Kong. Google le recomandă angajaţilor care sunt plecaţi în China, Hong Kong şi Taiwan sau au rude apropiate ce au fost plecate, să revină cât mai curând şi să lucreze, dacă se poate, cel puţin 14 zile de acasă.

Această mișcare marchează cea mai recentă escaladare din efortul industriei tehnologice de atenuare a riscurilor legate de virus. Oficialii din domeniul sănătății spun că au originea în orașul chinez Wuhan. Virusul a făcut cel puțin 132 decese și peste 6.000 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate.

Deși Google nu operează multe dintre cele mai populare servicii web din China din cauza tensiunilor istorice cu guvernul chinez, compania are patru birouri oficiale din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS