12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCălătorii vor putea urmări pe telefon deplasarea în timp real a mijloacelor de transport în comun

Călătorii vor putea urmări pe telefon deplasarea în timp real a mijloacelor de transport în comun

Locuitorii municipiului Târgu Jiu vor putea beneficia de o aplicație gratuită, disponibilă pentru orice tip de smartphone, cu ajutorul căreia vor putea viziona deplasarea mijloacelor de transport în comun și locul unde se află acestea.

Mihai Paraschiv, directorul Transloc Târgu Jiu, a declarat că, în prezent, din cele 32 de mijloace de transport, doar zece dispun de aparate GPS. Până luna viitoare, toate mijloacele de transport în comun ale Transloc vor fi dotate cu GPS.

„Din cele 32 de mijloace de transport în comun, zece au sistem de monitorizare prin GPS și cred că în maximum o lună vor avea toate. Am pus o aplicație gratuită la dispoziția tuturor cetățenilor. De pe orice smartphone se va putea intra și urmări în timp real deplasarea mijloacelor de transport în comun. Vor avea posibilitatea să vadă unde se află mijlocul de transport în comun și dacă au timp să ajungă în stație și așa mai departe. Știe omul cam cât mai are de așteptat. Este o aplicație benefică. Dacă nu este în puterile mele și ale Transloc să gestionăm traficul în oraș, măcar putem să gestionăm orele la care vor pleca la capăt de linie, să existe un orar clar, respectat de toată lumea“, a declarat Mihai Paraschiv, directorul Transloc Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS