18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina le recomandă cetăţenilor săi să-şi amâne deplasările în străinătate

China le recomandă cetăţenilor săi să-şi amâne deplasările în străinătate

China le-a recomandat marţi cetăţenilor săi să-şi amâne deplasările în străinătate, o măsură menită să contribuie la stoparea extinderii epidemiei de pneumonie virală declanşate de un nou coronavirus, informează AFP şi dpa.


‘Li se recomandă locuitorilor’ Chinei continentale ‘să-şi amâne data prevăzută a călătoriilor lor, dacă acestea nu sunt necesare în mod deosebit’, a transmis Administraţia naţională pentru imigraţie, într-un comunicat.

‘Reducerea deplasărilor transfrontaliere contribuie la ţinerea sub control a epidemiei’, adaugă Administraţia. Recomandarea a fost emisă ‘pentru a proteja sănătatea şi securitatea chinezilor, ca şi a străinilor’, menţionează comunicatul.

Începând de luni, Beijingul a suspendat călătoriile organizate în China şi în străinătate.

Epidemia de pneumonie virală, declanşată de un nou coronavirus apărut în decembrie în Wuhan, în centrul ţării, a făcut deja cel puţin 106 morţi în China, fiind confirmate cel puţin 4.500 de cazuri de contaminare.

În jur de 50 de alte cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în restul lumii, iar numeroase state şi-au întărit măsurile de precauţie la frontiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS