15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârgu Jiu rămâne în continuare fără cele 20 de troleibuze noi

Târgu Jiu rămâne în continuare fără cele 20 de troleibuze noi

Licitația pentru achiziționarea de troleibuze noi pentru municipiul Târgu Jiu a fost din nou amânată. Ministerul Lucrărilor Publice și Dezvoltării, organizatorul licitației, nu a reușit să dea un verdict, cu toate că, teoretic, ar fi avut timp, dat fiind faptul că mai este puțin și se împlinește anul de când a fost lansat anunțul.

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a luat foc, la sfârșitul lunii trecute, când a auzit că licitația este amânată, punând această decizie pe seama luptei politice, însă o hotărâre asemănătoare a fost luată și de guvernul liberal. Comisia de licitație nu se poate decide cu privire la cumpărarea mijloacelor auto noi pentru municipiile Târgu Jiu și Ploiești. Astfel, a mai fost acordat un răgaz de o lună până când ar putea fi decis un furnizor.

Oferte din patru țări

Patru mari companii din Polonia, China, România și Ucraina au depus oferte la licitația pentru achiziționarea celor 40 de troleibuze pentru orașele Ploiești și Târgu Jiu. Bugetul total pentru Târgu Jiu și Ploiești este de peste 18 milioane de euro. Licitația a fost lansată pe 29 martie de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Cele patru oferte, depuse până la termenul-limită din 22 iulie, provin de la: 1. Solaris Bus & Coach (Polonia) 2. Bozankaya Otomotiv (Turcia) 3. Asocierea Egnatia Rom – Uzina Electronmas (România – Ucraina) 4. Asocierea Golden Dragon Bus – Xiamen Golden Dragon Bus (China). Contractul vizează achiziționarea de 11 troleibuze normale și 9 troleibuze cu autonomie extinsă, de circa 12 metri lungime, destinate transportului public urban de călători pentru Târgu Jiu. Valoarea estimată a contractului pentru municipiul Târgu Jiu este de 49 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS