21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSituație dramatică într-o familie cu şapte copii din Văgiulești, care trăiesc în frig

Situație dramatică într-o familie cu şapte copii din Văgiulești, care trăiesc în frig

Situație dramatică într-o familie cu şapte copii din comuna gorjeană Văgiulești, satul Ungureni. Micuții au între patru și 16 ani și sunt crescuți doar de tatăl bolnav, într-o locuință sărăcăcioasă. Mama a plecat de acasă în urmă cu mai multe luni.

Din nefericire, necazul a venit la finalul săptămânii trecute peste cei şapte copii. Tatăl, care are o problemă gravă la un picior, a fost internat de urgență la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Copiii familiei Bucur au rămas singuri în frig acasă, mai multe zile. Doi dintre aceștia s-au îmbolnăvit grav din cauza lipsei căldurii din camera în care stau cu toții. A fost nevoie de intervenția în zonă a Asociației „Glasul sufletului“, din Rovinari, condusă de Cristina Lia. Cei doi copii, între care și micuțul Andrei, de şase ani, au răcit la plâmâni și au fost luaţi de acasă și transportați la spital, la Târgu Jiu.

Andrei a ajuns la Timișoara, după ce a făcut convulsii

La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, starea de sănătate a micuțului Andrei, care suferă și de o malformație la picioare și nu poate să meargă, s-a agravat. A fost solicitată intervenția unui elicopter al SMURD. Acesta l-a transportat pe Andrei la un spital din Timișoara, singurul din țară care l-a primit. Copilul a făcut convulsii, iar în urma unui examen CT s-a decis să este nevoie transferul la o clinică de specialitate. La unitatea medicală din Târgu Jiu a rămas în continuare internată Suzana, sora mai mare a lui Andrei, băiețelul pentru care Asociația „Glasul sufletului”, strânge fonduri pentru ca să poată fi operat, în speranța că va merge din nou. Din păcate, frații celor doi copii au rămas acasă în frig.

O veste bună între atâtea vești proaste

Câteva doamne din cadrul Asociației „Glasul sufletului“ au mers sâmbătă și duminică la Văgiulești pentru a-i supraveghea pe micuți. Se încearcă obținerea unei decizii judecătorești, în regim de urgență, pentru ca frații din Văgiulești să poată fi preluați temporar de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Judecătorii se mișcă însă greu și nu luaseră la finalul săptămânii trecue o hotărâre, deși copii au rămas singuri și trăiesc în frig. O singură veste bună a venit pentru Andrei, din partea medicului Bogdan Niculescu, șeful Secției Ortopedie din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, care, după ce l-a consultat pe copil, a spus că sunt șanse mari ca în urma operațiilor micuțul să meargă. Deocamdată, este urgent ca micuții să ajungă într-un spațiu unde să beneficieze de hrană și de căldură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS