9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManagerul Colegiului „Carol I“: Bazinul de înot a intrat în analiză cost-beneficiu

Managerul Colegiului „Carol I“: Bazinul de înot a intrat în analiză cost-beneficiu

Bazinul de înot de la Colegiul „Carol I“ din Craiova a fost inaugurat pe 16 ianuarie, dar nu poate fi folosit deocamdată de elevi. Managerul spune că, de fapt, după inaugurare, bazinul de înot a intrat într-o analiză cost-beneficiu. În această analiză intră o estimare a costurilor, stabilirea procedurilor de folosire, precum și angajarea unui personal specializat. Odată ce vor fi stabilite aceste aspecte, bazinul va fi pus la dispoziția copiilor, dar numai pentru ore în afara programei școlare. Managerul a spus că, în acest an școlar, elevii de la Colegiul „Carol I“ nu pot face înot la ora de educație fizică și sport pentru că se merge după planurile-cadru de anul trecut și nu se pot face modificări.

Bazinul de înot de la Colegiul „Carol I“ stă deocamdată cu ușile închise pentru elevi. Managerul colegiului spune că este normal ca după o inaugurare orice clădire, construcție, să intre într-o analiză cost-beneficiu.
„În momentul de față se face o analiză cost-beneficiu. Este normal ca după ce se inaugurează o construcție, o clădire, ca și în cazul nostru bazinul de la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova, să fie făcută o astfel de analiză cost-beneficiu. Pentru a urma toate aceste proceduri complete și complexe, să știți că nu este deloc ușor. Craiova, după cum bine știți, nu a mai avut așa ceva într-o incintă școlară de multă vreme. Prin urmare, noi vrem să le facem la un anumit standard“, a spus Angel Cristian Stăiculescu, managerul Colegiului Național „Carol I“ din Craiova.


Se stabilesc procedurile


În privința regulamentului care spune că bazinul este deschis 12 ore, în intervalul orar 9.30-21.30, iar accesul se face în acest interval, managerul Colegiului „Carol I“ spune că acesta poate fi schimbat. În plus, faptul că elevii nu intră acum în bazin nu este considerată o amânarea a utilizării acestui bazin, ci doar o etapă pentru stabilirea procedurilor de folosire. Speranța este ca aceste proceduri să fie gata până la sfârșitul lunii ianuarie.


„Nu este o amânare. Tocmai de aceasta analiză depinde mai departe fixarea și reglementarea. Dacă ați văzut, regulamentul nostru specifică foarte clar că se poate modifica oricând este cazul. Având această analiză, este normal ca noi să știm exact ca și cost. Când vă spuneam de procedurile care se întreprind, este vorba de stabilirea temperaturii apei din bazin, de substanețele care se pun, de ph-ul apei.

Sperăm ca până la sfârșitul lunii ianuarie să putem avea toate detaliile care țin de orice natură procedurală, încât copiii care vin la noi în bazin să fie primiți așa cum este firesc, în cele mai bune condiții. Primează pentru noi toate aceste aspecte care țin de siguranța lor. Mai departe, este important să știm persoanele cu care se lucrează. Nu este, spunem noi, deloc ușor să faci această analiză, atâta timp cât pe acest segment, de multă vreme, nu s-a lucrat și noi suntem foarte aplicați asupra acestor puncte“, a mai spus managerul Colegiului „Carol I“ din Craiova.


O singură cerere de înscriere


În privința cererilor de înscriere pentru ore de înot, potrivit managerului, până spre sfârșitul săptămânii trecute era o singură solicitare.


„În momentul de față, este o singură cerere de la un elev. Cererile se depun la secretariatul unității noastre de învățământ. Este un registru special pentru așa ceva. În această analiză intră și aceste cereri, numărul elevilor pentru a se forma grupe“, a spus directorul colegiului.
Managerul mai spune însă că, în acest an școlar, elevii Colegiului „Carol I“ nu pot beneficia de înot la ora de educație fizică și sport.


„Pentru că suntem deja în anul şcolar 2019-2020 și planul de încadrare a fost făcut anul trecut, nu putem introduce înot efectiv în ora de sport, dar copiii pot face în afara programului lor școlar. Ore de înot se vor face din anul școlar următor“, a mai spus Angel Cristian Stăiculescu.

Pentru orele de înot în afara programului școlar, managerul Colegiului „Carol I“ spune că înscrierile se fac permanent, că nu este doar o etapă.


„Înscrierile se fac în permanență. Vor fi copii care vor dori să facă un curs, vor fi copii care vor dori să facă zece cursuri. Vor fi copii care vor face de perforamnață. Colaborarea mea va fi deschisă cu toate asociațiile, cluburile, oamenii care deja sunt de specialitate. Sunt oameni care lurează în asociații de natație, care mai departe ne pot pune la dispoziție personal sau să ne vină în sprijin“, a mai spus Angel Cristian Stăiculescu.

Grupe de minim cinci copii


Pentru a putea beneficia de ore de înot, trebuie ca grupa minimă să fie de cinci copii.


„Grupurile minime sunt de la cinci copii. În regulamentul nostru sunt reglementările de la nivel național în ceea ce privește organizarea și desfășurarea activității în bazinul de înot. Și acolo sunt prevăzute normative concrete. Și se merge pe un minim de cinci elevi, până la 10-12 elevi. La fel și în proiectul pe care l-au avut proiectantul cu constructorii era cuprins și un număr de 120 de persoane maxim pe zi. Noi vom ține cont de toate aceste normative, ca să oferim siguranță copiilor, să nu presupună un număr mai mare de elevi care să afecteze capacitatea bazinului“, a precizat managerul Colegiului „Carol I“ din Craiova.


Va fi nevoie de firmă de mentenanță și personal specializat pentru bazin


Pentru bazin se va angaja și o firmă de mentenanță, spune managerul.
„Bazinul se încarcă și apoi apa se schimbă la o perioadă. Vom avea mentenanță pe așa ceva cu o firmă specializată, doar nu suntem specialiști în domeniu încât să spunem noi care este valoarea ph-ului. Știți că este vorba de temperatura apei, substanțele care se introduc și tot ceea ce ține de această filtrare. Este nevoie să fie un specialist în spatele acestor lucruri. Prin urmare, în prezent sunt discuțiile cu acești specialiști“, a mai spus managerul Angel Cristian Stăiculescu.

Va fi nevoie și de personal anagajat, ceea ce presupune schimbarea organigramei.
„În această analiză care o avem în lucru este vorba de o organigramă, care trebuie extinsă. Personal angajat, specializat, în momentul de față nu avem. Aceste lucruri sunt deja demarate pentru a putea să îl punem dispoziție. Va fi personal abilitat. Va fi un personal angajat în colaborare cu primăria. Va fi personal medical, va fi un salvamar, va fi profesor de sport abilitat de așa ceva și îngrijitorii, care se vor ocupa de bazin. Nu pot intra copiii și să aflăm apoi de situații neplăcute“, a spus Angel Cristian Stăiclescu.


Nu sunt stabilite tarifele


Nu au fost stabilite nici tarifele pentru accesul la bazin.
„Aceste proceduri sunt în lucru, pentru a face o analiză completă și complexă. Tarifele nu sunt stabilite. Urmărim varianta cea mai optimă pentru copii. Urmărim costul cel mai mic pentru copii. Asta este și dorința noastră. De asta este un bazin școlar, de asta este dedicat copiilor, cu precădere copiilor de la “Carol“, urmând ca după ce avem cererile depuse să beneficieze și alți copii din oraș, din județ, și, de ce nu, și din afară, dacă își doresc“, a mai spus managerul Colegiului „Carol I“.


Costurile cu bazinul vor trebui susținute de administrația locală.


„Au fost făcute estimări la început, dar acum suntem în fața unui lucru concret. Ne aflăm la început de an bugetar. Trebuie să știm ceea ce estimăm și nu putem să mergem pe lucruri, care nu pot fi complete“, a mai spus managerul. Prin urmare, nu se știe deocamdată data exactă la care bazinul va fi folosit concret de elevi ai colegiului sau de elevii din oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS