20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina interzice comerțul cu animale sălbatice

China interzice comerțul cu animale sălbatice

Peste 2.000 de persoane sunt infectate acum la nivelglobal cu noul coronavirus, cea mai mare parte în China. Până astăzi, cel puțin 56 de oameni au murit din cauza bolii, transmite Hotnews.

De altfel, începând de astăzi, China a interzis comerțul cu animale sălbatice și cu produse alimentare realizate din acestea în piețe, supermarketuri, restaurante și pe internet. Toate locurile unde sunt crescute astfel de animale vor fi izolate, iar transportul de animale sălbatice va fi interzis.

Virusul s-a răspândit în orașe mari din China, precum Beijing și Shanghai. La nivel global a ajuns în țări precum SUA, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Potrivit statisticilor oficiale de duminică, în China au fost confirmate 1.975 de cazuri cu pacienți infectați cu noul coronavirus. Numărul morților a urcat la 56.

Autoritățile sanitare din Beijing au cerut cetățenilor să nu-și mai dea mâna ci să recurgă la un salut tradițional ce nu implică atingeri. Sfatul a fost trimis duminică dimineață prin SMS tuturor telefoanelor mobile din oraș.

În China la nivel de provincii și de orașe se iau tot mai multe măsuri de interzicere a adunărilor publice și de transport între localități. Teama este mare în rândul populației, pe rețelele sociale circulând numeroase imagini cu străzi pustii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS