18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate SNSPA, invitată să facă parte din rețeaua globală de universități anunțată de Soros la Davos

SNSPA, invitată să facă parte din rețeaua globală de universități anunțată de Soros la Davos

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități. Rețeaua a fost anunțată joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos. Conducerea SNSPA anunță că a acceptat inivitația. Reprezentanții SNSPA consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg.

Miliardarul american George Soros a anunțat că va finanța cu un miliard de dolari crearea unei noi rețele universitare care să promoveze valorile liberale și viziunea sa asupra unei societăți deschise. El a spus că este importantă finanțarea unor instituții care să contribuie la rezistența în fața creșterii autoritarismului din SUA, Rusia și China. Cu această ocazie Soros a lansat un atac nou la adresa lui Donald Trump, pe care l-a numit „escroc” și „narcisist” .

Rețeaua va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA.

”Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, arată conducerea SNSPA într-un comunicat de presă.

Ce vor învăța studenții

Noua rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, „Open Society University Network” (OSUN) va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume.

De precizat că din consorţiul universitar european CIVICA fac parte Science Po (lider), Universitá Bocconi, Central European University, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și SNSPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O companie australiană realizează un spray nazal care reduce...

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a...

ȘTIRI GdS

Biciclist accidentat pe strada Fraţii Goleşti

Un biciclist de 40 de ani, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat de un autoturism şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Încă un mandat pentru primarul care şi-a filmat fiica...

Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care şi-a filmat fiica când o pedepsea, dezbrăcată, a câștigat încă un mandat. Edilul a făcut anunţul...

Portarul Silviu Lung jr. şi-a anunţat retragerea din echipa...

Portarul craiovean Silviu Lung jr. a decis să se retragă din echipa naţională de fotbal a României la doar 31 de ani....

Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe

O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 28 de judeţe a fost emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Aceasta este...

428 de români din străinătate s-au vindecat de noul...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până în prezent 6.693 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19...

Alegeri locale Craiova. Care sunt, de fapt, procentele obţinute...

Alegeri locale Craiova. Procentele anunţate aseară în urma exit-pollurilor nu prea bat cu cele rezultate la numărătoarea paralelă a partidelor.