17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSNSPA, invitată să facă parte din rețeaua globală de universități anunțată de Soros la Davos

SNSPA, invitată să facă parte din rețeaua globală de universități anunțată de Soros la Davos

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), membră a consorțiului european CIVICA, a fost invitată să colaboreze cu cea mai nouă rețea globală de universități. Rețeaua a fost anunțată joi, 23 ianuarie 2020, de George Soros, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos. Conducerea SNSPA anunță că a acceptat inivitația. Reprezentanții SNSPA consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg.

Miliardarul american George Soros a anunțat că va finanța cu un miliard de dolari crearea unei noi rețele universitare care să promoveze valorile liberale și viziunea sa asupra unei societăți deschise. El a spus că este importantă finanțarea unor instituții care să contribuie la rezistența în fața creșterii autoritarismului din SUA, Rusia și China. Cu această ocazie Soros a lansat un atac nou la adresa lui Donald Trump, pe care l-a numit „escroc” și „narcisist” .

Rețeaua va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA.

”Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, arată conducerea SNSPA într-un comunicat de presă.

Ce vor învăța studenții

Noua rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, „Open Society University Network” (OSUN) va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume.

De precizat că din consorţiul universitar european CIVICA fac parte Science Po (lider), Universitá Bocconi, Central European University, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și SNSPA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS