8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailanda - 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus identificat în China

Thailanda – 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus identificat în China

Patru persoane din Thailanda sunt infectate cu noul coronavirus identificat în China, crescând temerile la nivel global cu privire la apariţia unei epidemii, au informat autorităţile, citate de DPA.

Ministerul Sănătăţii Publice a precizat miercuri într-o declaraţie că încă două persoane au fost testate pozitiv pentru virus în această săptămână, în plus faţă de alte două, aflate deja sub tratament.

Cele două cazuri noi includ o thailandeză care a călătorit la Wuhan, unde virusul a fost identificat la începutul acestei luni şi un chinez care a intrat în Thailanda duminica trecută.

„Chiar dacă au fost descoperite cazuri noi, Thailanda aşteaptă încă relatări privind transmiterea de la om la om” a indicat ministrul Sănătăţii Publice, Anutin Charnvirakul.

Noul coronavirus aparţine aceleiaşi familii de virusuri care a provocat Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), o boală care a ucis 800 persoane la nivel mondial într-o pandemie din 2002-2003, care a debutat tot în China.

Nouă persoane au murit, iar alte sute au fost infectate cu acest nou coronavirus – au informat autorităţile chineze, care au cerut la rândul lor evitarea călătoriilor la Wuhan.


Începând din 3 ianuarie, autorităţile thailandeze au testat pentru acest virus 19.480 de persoane de pe 123 zboruri provenind din Wuhan.

Ministerul Sănătăţii Publice a declarat că a dat instrucţiuni fiecărui spital pentru luarea de măsuri de precauţie suplimentare dată fiind celebrarea Anului Nou Lunar sâmbătă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS