21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazul primarului Florea, în dezbaterea CNCD

Cazul primarului Florea, în dezbaterea CNCD

Cazul primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, se va afla, marţi, în dezbaterea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNDC).
Instituția s-a autosesizat în urma declaraţiilor primarului referitoare la faptul că doreşte anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii, amintește Agerpres.

Edilul a propus introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care doresc să aibă copii, pentru a se evita situaţiile în care sunt aduşi pe lume copii doar ca părinţii să aibă o sursă de venit.

„… acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează.

Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri:

  • dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile,
  • situaţie financiară acceptabilă,
  • un nivel de educaţie minim stabilit prin lege,
  • vârsta minimă la care un adult să devină părinte etc.”, a scris primarul Dorin Florea, pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS