22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 435.000 de români au solicitat drept de rezidență în Marea Britanie și după Brexit

Peste 435.000 de români au solicitat drept de rezidență în Marea Britanie și după Brexit

Peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru rezidență înainte de ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, al doilea cel mai mare număr în rândul cetățenilor din statele membre ale UE, după polonezi, care au depus 512.300 de cereri.

Românii sunt europenii cei mai numeroși din Londra, cu 163.000 de conaționali care locuiesc acolo. Alte două comunități numeroase de români sunt în Birmingham și în estul Angliei, potrivit mediafax.

Toți străinii care locuiesc în Marea Britanie au termen până la sfârșitul anului 2020 să depună cerere de obținere a statutului care le va permite să locuiască și să muncească acolo și după Brexit.

Până la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut au fost depuse 2.756.100 de astfel de cereri, iar 2.450.100 dintre ele au primit aprobarea autorităților. Doar șase cereri au fost respinse, în cazul unor persoane care figurau ca infractori.

În octombrie, ministrul securității din Marea Britanie, Brandon Lewis, a indicat că cetățenii UE ar putea fi deportați dacă nu depun cerere de a rămâne în țară până la termenul din decembrie 2020.
“Cetățenii UE sunt prietenii, familia și vecinii noștri și prețuim contribuția uriașă pe care au adus-o țării noastre”, a declarat Lewis săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS