5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinoră răpită, salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat. Trei bărbaţi, arestaţi

Minoră răpită, salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat. Trei bărbaţi, arestaţi

O minoră de 14 ani, care a fost răpită și violată, a putut conduce autoritățile la trei suspecți cu ajutorul contului ei Snapchat, a spus poliția din San Jose.

Potrivit anchetatorilor, adolescenta a fost drogată cu PCP şi răpită, potrivit CBS. Ea fost dusă la 40 de mile depărtare de Capitola până la un motel din afara centrului San Jose. Poliția spune că victima era drogată, dezorientată și nu știa locația ei exactă când a trimis o cerere disperată de ajutor prin intermediul Snapchat.

Victima a trimis următorul mesaj: „Să mă ajute cineva. Sunt într-o mașină a unui necunoscut … Nu sunt în Santa Cruz. Unde sunt?”

Anchetatorii spun că gândirea rapidă a victimei a lăsat o urmă digitală prietenilor ei și, în cele din urmă, poliția ar putea urma pentru a o salva. „Este ușor să parcurgi aplicația. Pentru că atunci când chemați poliția, oamenii vă pot auzi. Acesta este un mod tăcut de a transmite locația ta. Și trebuie să înțelegeți că Snapchat va transmite locația către mai mulți prieteni – nu doar la unul ”, a spus Ahmed Banafa, un expert în cibersecuritate de la Universitatea San Jose.

Banafa spune că aplicația este extrem de precisă, permițând ca cineva căruia îi sunt distribuite informațiile să îți poată identifica locația şi exact clădirea în care te afli. „Este foarte precis – la câțiva metri. L-am testat de mai multe ori. Este chiar poziția ta în interiorul unei clădiri. Dă o locație aproximativă pentru locul în care se află acea persoană ”, a spus Banafa.

Poliţia a fost alertată de prietenii victimei

Prietenii victimei au împărtășit locația ei cu poliția, urmărind victima la Motelul EZ 8 din San Jose. La sosirea ofițerilor, poliția a găsit-o pe adolescentă. Albert Thomas Vasquez a fost arestat sub suspiciunea unor acuzații multiple, inclusiv răpire pentru a comite viol, închisoare falsă și viol prin intoxicație sau o substanță controlată.

Miercuri, suspecții Antonio Quirino Salvador și Hediberto Gonzalez Avarenga au fost arestați sub suspiciunea de răpire și conspirație. Poliția a declarat că ancheta lor a dezvăluit că Vasquez a întâlnit-o pe tânăra de 14 ani din Capitola și i-a dat droguri, ceea ce a făcut-o incapabilă. Vasquez a chemat apoi Salvador și Avarenga , care au luat victima în mașina lor împotriva voinței ei și au transportat-o la motel. Toți cei trei suspecți au fost arestaţi şi încarceraţi în Santa Clara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS