18 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Minoră răpită, salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat. Trei bărbaţi, arestaţi

Minoră răpită, salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat. Trei bărbaţi, arestaţi

O minoră de 14 ani, care a fost răpită și violată, a putut conduce autoritățile la trei suspecți cu ajutorul contului ei Snapchat, a spus poliția din San Jose.

Potrivit anchetatorilor, adolescenta a fost drogată cu PCP şi răpită, potrivit CBS. Ea fost dusă la 40 de mile depărtare de Capitola până la un motel din afara centrului San Jose. Poliția spune că victima era drogată, dezorientată și nu știa locația ei exactă când a trimis o cerere disperată de ajutor prin intermediul Snapchat.

Victima a trimis următorul mesaj: „Să mă ajute cineva. Sunt într-o mașină a unui necunoscut … Nu sunt în Santa Cruz. Unde sunt?”

Anchetatorii spun că gândirea rapidă a victimei a lăsat o urmă digitală prietenilor ei și, în cele din urmă, poliția ar putea urma pentru a o salva. „Este ușor să parcurgi aplicația. Pentru că atunci când chemați poliția, oamenii vă pot auzi. Acesta este un mod tăcut de a transmite locația ta. Și trebuie să înțelegeți că Snapchat va transmite locația către mai mulți prieteni – nu doar la unul ”, a spus Ahmed Banafa, un expert în cibersecuritate de la Universitatea San Jose.

Banafa spune că aplicația este extrem de precisă, permițând ca cineva căruia îi sunt distribuite informațiile să îți poată identifica locația şi exact clădirea în care te afli. „Este foarte precis – la câțiva metri. L-am testat de mai multe ori. Este chiar poziția ta în interiorul unei clădiri. Dă o locație aproximativă pentru locul în care se află acea persoană ”, a spus Banafa.

Poliţia a fost alertată de prietenii victimei

Prietenii victimei au împărtășit locația ei cu poliția, urmărind victima la Motelul EZ 8 din San Jose. La sosirea ofițerilor, poliția a găsit-o pe adolescentă. Albert Thomas Vasquez a fost arestat sub suspiciunea unor acuzații multiple, inclusiv răpire pentru a comite viol, închisoare falsă și viol prin intoxicație sau o substanță controlată.

Miercuri, suspecții Antonio Quirino Salvador și Hediberto Gonzalez Avarenga au fost arestați sub suspiciunea de răpire și conspirație. Poliția a declarat că ancheta lor a dezvăluit că Vasquez a întâlnit-o pe tânăra de 14 ani din Capitola și i-a dat droguri, ceea ce a făcut-o incapabilă. Vasquez a chemat apoi Salvador și Avarenga , care au luat victima în mașina lor împotriva voinței ei și au transportat-o la motel. Toți cei trei suspecți au fost arestaţi şi încarceraţi în Santa Clara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Bărbat de 37 de ani, reținut pentru că șantaja...

Un bărbat de 37 de ani din Brezoi, județul Vâlcea, a fost prins, vineri, în flagrant delict în timp ce primea de...

UPDATE: Ce s-a întâmplat la nunta de rromi din...

Poliția a revenit cu detalii în scandalul provocat de organizarea nunții de rromi din cartierul Meteor din Târgu Jiu.

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Comisia Europeană vrea ca rezultatul testelor pentru Covid-19 să...

Rezultatul testelor pentru Covid-19 ar trebui date în cel mult 24 de ore de la efectuarea lor, pentru a permite o urmărire...

Coronavirusul se întoarce în forță în Europa

China, locul de pornire al pandemiei de coronavirus a raportat sâmbătă doar 14 cazuri noi, dar al doilea val își face simțită...

Târgu Jiu: Nuntași amendați pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid-19

Organizatorii unei nunți din cartierul de rromi Meteor, din Târgu Jiu, au fost amendați vineri seară de poliție. Potrivit IPJ Gorj, a...