8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateModernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu bate pasul pe loc

Modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu bate pasul pe loc

Modernizarea Căii Eroilor nu a mai început, deși vremea este bună și ordinul de începere a lucrărilor este dat de anul trecut.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că există o înțelegere între autoritatea locală și firma care a câștigat licitația, pentru a nu se lucra dacă vremea nu permite acest lucru. Timpul a fost însă favorabil, însă lucrările nu au mai fost demarate.

Edilul din Târgu Jiu recunoaște că a fost dat chiar și ordinul pentru începerea lucrărilor de modernizare a Căii Eroilor. Există însă garanții că modernizarea va fi gata anul acesta. Potrivit lui Marcel Romanescu, există varianta utilizării de fonduri de la bugetul local pentru a continua lucrările și pe tronsonul de la Biserica „Sfinții Apostoli” și până la Parcul „Coloanei Fără Sfârșit”. „Am discutat cu cei de la firma de construcții și s-a stabilit să nu se lucreze sub nicio formă în perioada în care vremea este potrivnică. Acum nu știu exact care este situația, dar ei au garantat că lucrarea va fi gata anul acesta și se vor încadra în termenul asumat fără niciun fel de probleme”, a spus Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

Buget de 2 milioane de euro

Reabilitarea Căii Eroilor face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a arterei rutiere care leagă cele două mari parcuri din municipiul Târgu Jiu. Este vorba de Parcul Central, vechi de o sută de ani, și Parcul Coloanei Fără Sfârșit. În Parcul Central se află următoarele opere realizate de sculptorul Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului. În Parcul „Coloanei Fără Sfârșit“ se află monumentul cu același nume.

Autoritățile din Târgu Jiu au comandat un proiect de reabilitare și punere în valoare a Căii Eroilor. Proiectul a fost realizat de către arhitectul Dorin Ștefan. Este prevăzută modernizarea completă a Căii Eroilor, începând cu montarea de pavele, modernizarea iluminatului și a spațiilor verzi. Mai sunt prevăzute parcări subterane și piațete publice. Întreaga Cale a Eroilor ar trebui să devină o arteră exclusiv pietonală și de promenadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS