Acasă Actualitate Reacția Scoției față de refuzul lui Johnson: Democrația va avea câștig de...

Reacția Scoției față de refuzul lui Johnson: Democrația va avea câștig de cauză. Scoțienii își vor decide singuri soarta

-

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a recaționat marți față de refuzul lui Boris Johnson de a aproba un al doilea referendum privind independența, transmițând că scoțienii vor obține ”dreptul de a-și decide singuri soarta”.

Nicola Sturgeon a spus că răspunsul premierului Johnson era previzibil, adăugând că partidul conservator este ”îngrozit” de perspectiva ca scoțienii să aibă dreptul de a-și alege singuri viitorul.

În scrisoarea publică, premierul Sturgeon mai spune că guvernul său va stabili pașii procedurali de urmat până la sfârșitul lunii, când va cere din nou Parlamentului scoțian să susțină dreptul de organizare a referendumului.

”Un lucru este cert. Scoțienii vor avea dreptul de-aș decide singuri soarta. Uniunea nu poate fi menținută fără consimțământ. Democrația va avea câștig de cazuă. Întrebarea este cât va dura până ce conservatorii și întregul sistem de la Westminster va accepta inevitabilul”, mai spune ea.

ȘTIRI VIDEO GdS