17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn weekend vremea va fi mai caldă decât normal

În weekend vremea va fi mai caldă decât normal

Meteorologii au anunţat că în acest weekend vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei.
Vineri, prin nord-estul țării mai apar câțiva nori de ploaie, iar pe la câmpie, dimineață sunt condiții de ceață. Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni și ating 12 grade în dealurile din sud.
În Dobrogea și Bărăgan găsim soare, vreme bună și temperaturi în creștere. Se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Pe la amiază se vor înregistra 7…8 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, mai apar ceva înnorări și e posibil să picure trecător, așa că dimineață se mențin condițiile de polei. Se încălzește și aici: temperaturile urcă până la 7…8 grade. Până la ora 9 este cod galben de ceață densă în județul Botoșani. Vizibilitatea este mult scăzută.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem ceață și umezeală dimineață, apoi se arată soarele și se încălzește simțitor. joi a fost foarte frig, am avut temperaturi negative toată ziua, dar vinerii maximele ating frecvent 6…7 grade.

Și în ținuturile vestice pătrunde un aer cald. Dimineață, ceața persistă pe la câmpie, dar amiaza ne aduce soare, atmosferă plăcută și temperaturi mult mai ridicate decât joi.

În Transilvania avem o dimineață rece, cu negură în zona depresionară, apoi se încălzește treptat și o să avem vreme frumoasă și până la 7 grade în termometre. Noaptea mai poate să fie ger în depresiuni.

Vreme frumoasă în Oltenia

Și în Oltenia găsim vreme frumoasă. Norii apar destul de rar și se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. În zona deluroasă se vor atinge chiar și 12 grade.

La fel va fi și în ținuturile sudice: soare, atmosferă plăcută și temperaturi în creștere. Cel mai cald va fi în zonele deluroase, pe unde se vor înregistra 12, poate 13 grade.
Se încălzește și în zona Capitalei și o să avem o zi destul de însorită, cu vânt domol și 8…9 grade după prânz. Noaptea s-ar putea să apară ceața și vor fi minus 2 grade.

Și la munte găsim vreme mai caldă, soare și poate câțiva fulgi de zăpadă în nordul Carpaților Orientali. Dimineață, pe văi și în depresiuni sunt condiții de ceață. Din cauza încălzirii, este risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș și în masivul Bucegi.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

Sâmbătă va fi mai cald decât în mod obișnuit, însă prin nordul, centrul și estul țării se mai adună nori și s-ar putea să vină un pic de lapoviță, iar pe la munte o să ningă puțin. Dimineață apar ceva condiții de ceață, apoi temperatura ajunge din nou pe la 9 grade.
Duminică temperaturile se mențin ridicate și o să avem atmosferă schimbătoare și un vânt activ. Vor fi mai mulți nori și o maximă în jur de 8 grade. Nu sunt anunțate precipitații, însă în noaptea următoare reapare ceața, mai ales în vestul și centrul țării.
Ziua de luni începe cu ceață și multă umezeală pe la câmpie. Dimineață s-ar putea să avem un pic de ceață, dar amiaza ne aduce soare și atmosferă plăcută.Apoi avem soare, vreme frumoasă și va fi în continuare destul de cald pentru o zi de ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS