22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaslui: Bărbaţi reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Vaslui: Bărbaţi reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Buzău, şi unul de 37 de ani, din comuna Lunca Banului, judeţul Vaslui, au fost reţinuţi de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui, ei fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de contrabandă, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, în seara de 5 ianuarie, o patrulă de ordine publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bârlad, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona unui local de alimentaţie publică de lângă drumul european 581, pe raza localităţii Tutova, l-a depistat în flagrant pe bărbatul de 37 de ani, care îi vindea bărbatului de 39 de ani 150.000 de ţigarete cu timbru de acciză de Republica Moldova.

Au fost reţinuţi

„Cu ocazia cercetărilor efectuate, pe lângă cantitatea de ţigarete, a fost depistată şi indisponibilizată suma de peste 50.000 lei, precum şi două autoturisme folosite în derularea activităţii infracţionale. Faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe Judecătoria Bârlad, pentru a fi dispusă o măsură preventivă. În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea activităţii infracţionale a persoanelor implicate”, precizează sursa citată.

Reprezentanţii IPJ Vaslui au informat că pentru infracţiunea de contrabandă Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la doi la şapte ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul în care aceste fapte sunt săvârşite de una sau mai multe persoane înarmate ori de două sau mai multe persoane împreună, se pedepsesc cu închisoare de la cinci la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Reprezintă fapte asimilate infracţiunii de contrabandă şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS