7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova învață șoferii să folosească parcometrele

Primăria Craiova învață șoferii să folosească parcometrele

-

Primăria Craiova a publicat, pe 30 decembrie, instrucțiuni privind utilizarea parcometrelor montate de curând în centrul municipiului.

Este vorba de un număr de 14 parcometre, care au fost montate pe străzile A. I. Cuza, Mihai Viteazul, Ion Maiorescu, Matei Basarab, Știrbei Vodă, Unirii, Mitropolit Firmilian (intersecţia cu Kogălniceanu), Romului și Eugeniu Carada.

Aparatele au fost amplasate pe străzile unde a fost instituită parcarea cu plata prin SMS, tocmai pentru a le oferi şoferilor şi alte modalităţi de plată a taxei. 

Străzile pe care au fost montate parcometrele.

Cât au costat parcometrele

Licitaţia pentru parcometre a demarat în luna iunie şi a avut o valoare estimată de 466.551 de lei. Câştigătoare a fost desemnată firma Fast Park Co. SRL, din Cluj Napoca, care a venit cu cea mai bună ofertă: 323.607 lei. Oferta a inclus şi servicii de mentenanţă şi suport tehnic. Parcometrele sunt montate pe străzile din zona centrală a oraşului, unde parcarea se plătea până acum doar prin SMS.

Potrivit caietului de sarcini, parcometrele trebuie să aibă afişaj, tastatură, fantă pentru plata cu monede, fantă pentru plata cu card bancar, modem GSM, sistem de închidere securizat şi rolă de hârtie.

Garanţia întregului sistem trebuie să fie de minim doi ani, iar cea a carcasei de minim zece ani. Parcometrul trebuie să afişeze textul în patru limbi – română, engleză, germană, franceză. El va permite plata cu monede, cu carduri bancare tip contactless și carduri preplătite.

Tot potrivit caietului de sarcini, parcometrul trebuie să dispună de un buton pentru restituirea monedelor introduse sau anularea plăţii. Aparatul va accepta numai monede de 50 de bani şi nu dă rest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS