3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRetrospectivă 2019: Constantin Ionescu (şah): A fost un an rezonabil, cu 12 medalii

Retrospectivă 2019: Constantin Ionescu (şah): A fost un an rezonabil, cu 12 medalii

Federaţia Română de Şah nu a avut un an 2019 grozav, precum cel precedent, dar totuşi s-au obţinut 12 medalii, dintre care două de aur, la Campionatele Europene şcolare şi la Campionatul Uniunii Europene.

”Per total nu a fost cel mai fabulos an, în sensul că nu s-au obţinut aşa de multe medalii ca în 2018, când am avut Campionatul European la Oradea. Dar a fost un an rezonabil, s-au obţinut 12 medalii, dintre care două de aur, la Campionatul European şcolar şi Campionatul Uniunii Europene. Aceste competiţii nu sunt însă de aceeaşi anvergură ca şi Campionatul European de seniori, dar sunt totuşi nişte medalii”, a declarat secretarul general al Federaţiei Române de Şah, Constantin Ionescu, pentru AGERPRES.

În 2018, la CE de şah rapid, fulger şi dezlegări pentru copii şi juniori Under-18, România a obţinut 25 de medalii, dintre care opt de aur.

Două medalii de aur, trei de argint şi un bronz au fost câştigate la Campionatul European Şcolar de la Mamaia (categorii de vârstă de la 7 la 17 ani), iar la Campionatul Uniunii Europene (cu categorii de vârstă de la 8 la 14 ani) au fost obţinute trei de argint şi două de bronz. Medaliile de aur au fost câştigate de Ionuţ Ognean, la categoria Open Under 15, şi de Ema Obadă, la fete, Under 15.

”În ce priveşte seniorii, la Campionatele Europene, fetele au obţinut locul 6 pe echipe, cel mai bun rezultat la această categorie, iar Constantin Lupulescu a reuşit calificarea la Cupa Mondială, în urma clasării de la Campionatul European, unde a fost al 26-lea. La Cupa Mondială din septembrie de la Hanti-Mansiisk (Rusia), Lupulescu şi Mircea Pârligras au fost eliminaţi din primul tur. Pârligras a picat cu Dieter Nisipeanu, care a reprezentat Germania. Am mai avut o medalie de argint, câştigată de Vladislav Nevednichy la Campionatele Mondiale de veterani (categoria peste 50 ani) de la Bucureşti, din luna noiembrie. La CM de tineret, Mihnea Costache a ieşit în primii zece, ceea ce nu e puţin lucru, pentru că este o competiţie extraordinar de tare, pentru că acolo sunt o mulţime de mari maeştri tineri”, a adăugat Constantin Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS