24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic, către un copil care plângea: „Chem pe nenea să te strângă de gât”

Medic, către un copil care plângea: „Chem pe nenea să te strângă de gât”

Un medic pediatru de la Spitalul din Satu Mare este acuzat că a amenințat un copil în vârstă de numai 2 ani, care plângea în Urgență, spunându-i: „Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât”. Doctorul neagă acuzațiile, însă conducerea unității medicale a deschis o anchetă.

Mama copilului în vârstă de 2 ani a ajuns cu cel mic la Urgența Spitalului din Satu Mare în noaptea de 29 spre 30 decembrie. Femeia spune că medicul de gardă și asistenta i-au amenințat copilul. Aceasta a povestit pe Facebook întreaga întâmplare:

„<Dacă mai plângi, îl chem pe nenea să te strângă de gât.,…dacă mai plângi îți mai dau o injecție> – Spitalul Județean Satu Mare, 29.12.2019 – 30.12.2019 în jur de miezul nopții. Așa mi-a fost amenințat copilul de către doamna doctor de gardă și asistenta dânsei. Copil de 2 ani cu febră, frisoane, vomă, diaree etc. Oricum, bolnav, cu o mamă disperată lângă el care încerca să-l liniștească. Doamna doctor, nu e prima dată, dar este ultima. Prima plângere la Ministerul Sănătății a fost depusă, mâine merg la spital, la presă, la avocat, la oricine mă poate ajuta să demonstrez că locul dvs. nu este în spital și nu este lângă copii. Ne-ați mai umilit și în trecut și am lăsat capul jos, deși eram șocată, furioasă și sigură că nu aveți dreptul să faceți așa ceva”, a scris mama copilului pe Facebook.

Mama copilului a depus plângere

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare spun că s-au autosesizat în acest caz, iar ulterior femeia a depus și o reclamație.

„Ne-am autosesizat asupra acestui eveniment, ulterior mama copilului a depus și o plângere la Spitalul Județean, iar managerul și directorul medical au decis să facă propria anchetă. S-a constituit o comisie alcătuită din medicul șef de la UPU, medicul șef de la Pediatrie și jurist. În același timp, s-a sesizat Consiliul Etic al Spitalului. Vom analiza cazul și așteptăm concluziile”, a declarat, marți, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Întrebat dacă medicul a dat explicații cu privire la cele afirmate de mama copilului, Demian a spus că „s-a vorbit cu medicul care a fost de gardă și neagă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS