15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateINML, despre femeia care a ars pe masa de operații la Floreasca: Arsurile nu aveau semne de infecții

INML, despre femeia care a ars pe masa de operații la Floreasca: Arsurile nu aveau semne de infecții

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Floreasca vor fi gata în două, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infecții, a declarat, marți, medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, potrivit Mediafax.


„Am recoltat mai multe probe, concluziile autopsiei medico-legale va fi gata probabil în două, trei luni. Cauzele de deces le-am scris pe certificatul constatator al decesului. Acesta este un act medical cu caracter confidențial, l-am dat familiei. (Durează atât de mult – n.red.) pentru că rezultatul histopatologic durează cel puțin două luni. La autopsie, arsurile nu aveau semne de infecții, arătau în curs vindecare”, a spus medicul din cadrul INML.
Conform sursei citate, arsurile sunt pe circa 30% din suprafața corporală.


„Erau mai multe zone, pe părțile laterale ale corpului și posterior”, a spus Adriana Francisc.
Medicul primar a precizat că nu a predat niciun raport organelor de anchetă, dar vor fi solicitate Poliției mai multe date, precum documentația tehnică corespunzătoare aparaturii din sala de operație și imaginile video surprinse în sală.

O femeie de 66 de ani a ars pe masa de operație a Spitalului Floreasca și, ulterior, a decedat.

Între timp, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unității medicale.
Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei a deschis un dosar penal de ucidere din culpă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS