18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ministru Daniel Chițoiu nu va mai fi externat astăzi

Fostul ministru Daniel Chițoiu nu va mai fi externat astăzi

Daniel Chițoiu ar fi urmat să fie externat astăzi, la șase zile de la accidentul rutier soldat cu doi morți. Fostul ministru a fost, însă, mutat la secția de Reanimare a Spitalului ”Floreasca”, a confirmat pentru G4Media purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Bogdan Oprița, care a refuzat să mai facă alte comentarii.

Politicianul a fost internat săptămâna trecută la Spitalul de Urgență Floreasca și nu a fost încă audiat de polițiștii care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Daniel Chiţoiu ar fi trebuit să dea declaraţii anchetatorilor, pentru ca aceştia să stabilească exact circumstanţele producerii accidentului în urma căruia două persoane au murit.

Ipoteza pe care merg anchetatorii este că Daniel Chiţoiu ar fi vorbit la telefon în timp ce era la volan şi, într-un moment de neatenţie, ar fi intrat pe contrasens, provocând accidentul mortal.

Procurorul care anchetează accidentul în care a fost implicat fostul ministru de Finanțe Daniel Chițoiu a solicitat Spitalului Floreasca să i se furnizeze documentele privind diagnosticul și starea de sănătate a lui Chițoiu. Cererea a fost făcută în contextul în care, imediat după accidentul soldat cu moartea a două persoane, secretarul general al ALDE a fost fotografiat mergând pe propriile picioare pentru ca apoi să fie luat pe targă și dus la spital.

Spitalul Floreasca a trimis deja documentele cerute de anchetatori, potrivit cărora Chițoiu are coaste rupte și fractură de stern, au precizat sursele citate.

Mașina lui Chițoiu a intrat pe contrasens

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost implicat într-un accident rutier pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru, accident care a avut loc pe 26 decembrie. Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan.

Două persoane care se aflau în Logan au murit, iar Daniel Chiţoiu a fost adus, joi seara, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Un martor, șoferul care se afla chiar în mașina din spatele autoturismului condus de Chițoiu, spune că mașina fostului ministru a intrat pe contrasens și a lovit Loganul care venea regulamentar din sens opus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS