12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCumpărături pe ultima sută de metri, din care nu lipsesc legume oltenești pentru masa de Revelion

Cumpărături pe ultima sută de metri, din care nu lipsesc legume oltenești pentru masa de Revelion

Aglomerație mare în cea mai mare piață din municipiul Slatina, unde cumpărătorii aleargă febril pentru ultimele cumpărături. Legumele oltenești, mai ieftine decât cele de import.

Comercianții au adus în zona Pieței Zahana din Slatina munți de vâsc, nelipsitele sorcove, dar te îmbie pe ultima sută de metri și cu ouă de la găinile de curte, verdețuri „bio“ etc. Cumpărătorii se înghesuie să dea gata lista de cumpărături, iar asta se vede și din stocurile vânzătorilor, care scad văzând cu ochii.

Aglomerație la legume

Aglomerație mare și la standurile producătorilor de legume din județ, care încă recoltează tomate și verdeață din solar. Tomatele de Obârșia, căutate tot anul, încă au putut fi găsite, și la un preț mult mai bun decât zilele trecute, respectiv 5 lei/kg, față de 8 lei/kg și față de prețul mult mai mare, și de 14 lei/kg, al tomatelor din import care se vând în aceeași piață.
„La prețul ăsta, nu vă supărați, dar nu vă mai las să alegeți“, vin și controversele între vânzătorii care lasă la preț să dea marfa și cumpărătorii care vor „ieftin și bun“.

Coadă la artificii

Coadă și la standul cu artificii și petarde permise la comercializare, pe care slătinenii le cumpără cu prioritate, chiar în dauna bucatelor de pus pe masa de Revelion. Și patiserii și cofetarii au avut o noapte plină și ultima zi din an pe măsură. Se vând ca pâine acaldă, în continuare, cozonacii, dar și covrigii „de dat la grindă“ și prăjiturile, saleurile și pateurile pe care gospodinele nu se mai chinuie să le coacă acasă.

Cei care au cumpărat vâscul și-l vând la buchețele fac și ei oferte. Două la 5 lei aici, 2 lei buchetul dincolo, la fel se întâmplă și cu sorcovele, produse, e evident, în număr prea mare pentru piața cărora le-au fost destinate. „Puneți-mi un ciorchine, nu mult, că nu iau de sătul, să am acolo, să fie masa bogată“, se aude de undeva, pe tarabă fiind struguri de la 8 lei/kg și până la 15 lei/kg. Și citricele sunt la mare căutare, „le luăm să taie greața“, dar și salata verde și chiar și murăturile aduse de țărani, deși cumpărătorii au ceva rezerve în privința lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS