33.6 C
Craiova
vineri, 7 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate 30.000 de lucrători străini vor fi admişi pe piaţa forţei de muncă

30.000 de lucrători străini vor fi admişi pe piaţa forţei de muncă

Un număr suplimentar de 30.000 de lucrători străini vor fi admişi pe piaţa forţei de muncă din Romania. Strainii sunt admisi incepând cu 1 ianuarie 2020. Contingentul este similar cu cel din anul trecut, informeaza Mediafax.

Schimbări de la 1 ianuarie 2020: 30.000 de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă. Guvernul a aprobat un proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2020.

Contingent de 30.000 de lucrători străini

Astfel, pentru anul 2020, a fost stabilit un contingent de lucrători străini nou-admişi pe piaţă forţei de muncă din România, care este similar celui din anul 2019. In 2019, contingentul iniţial de 20.000 de lucrători a fost suplimentat cu 10.000.

Contingentul de lucrători străini nou-admişi pe piaţă forţei de muncă se stabileşte anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Pe piata fortei de munca din Romania este criza de muncitori si de personal calificat. Criza de forta de munca se adanceste de la an la an. Se manifesta in aproape toate domeniile de activitate. In locul romanilor sunt admisi lucratori straini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Coronavirus: O proteină ar putea juca un rol important...

O proteină sintetizată de organismul uman într-un...

ȘTIRI GdS

Tremură clanurile interlope? Ce mesaj le-a transmis Marcel Vela

Tremură clanurile interlope? Ministrul de interne Marcel Vela a susţinut, vineri, o declaraţie de presă la sediul MAI. Ce mesaj a transmis.

La Beirut au avut loc proteste antiguvernamentale. Manifestanţii au...

Forţele de ordine libaneze au folosit joi seară gaze lacrimogene pentru a dispersa zeci de manifestanţi. Aceştia protestau după explozia masivă din...

Cercetăror științific, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri...

Ioan Alexandru Simion Simion, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei Române - Filiala Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale...

Internarea pacienților nu trebuie condiționată de rezultatul unui test...

Avocatul Poporului reacționează la informațiile apărute în presă, referitoare la cazuri în care internarea unor persoane în spital a fost condiționată de...

Intră în vigoare legea care pedepsește hărțuirea la locul...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea care interzice hărțuirea la locul de muncă, acest comportament putând fi sancționat cu amenzi cuprinse...

Bilanțul deceselor din Beirut a urcat la 154

Bilanțul deceselor provocate de explozia din Beirut a urcat la 154, a declarat ministrul libanez al sănătății, potrivit Reuters.