12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marţi, de Tribunalul Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV, informează Hotnews. Decizia nu este definitivă.

In acelaşi dosar, alaturi de Viorel Hrebenciuc a fost condamnata si fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu. Ea a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

De asemenea, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan „Pinalti”, a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare. Iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, mai informeaza Hotnews.

De ce a fost condamnat Viorel Hrebenciuc

Viorel HrebenciucLaura GeorgescuNarcisa Iorga și Gheorghe Ștefan, cunoscut sub pseudonimul de „Pinalti”, ajungea în justiție, în iulie 2015. Ajungea sub suspiciunea de fapte de abuz în serviciu, fals intelectual și şi folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, transmite b1.ro.

Cu o majoritate de 7 la 4, în 17 septembrie 2013, CNA lua decizia de a retrage licența audiovizuală în cazul postului Giga TV, controlat de inculpatul Gheorghe Ștefan. Situația era tranșată astfel, chiar la propunerea Laurei Georgescu.

Cum a fost retrasa licenta postului TV

Ca urmare a indicațiilor primite, inculpatul Ștefan Gheorghe i-a solicitat sprijin inculpatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.) ca instituția să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv.

După ce noul vot al CNA a readus pe piață Giga TV, DNA a declanşat cercetările în acest dosar finalizat cu trimiterea în judecată a celor verificaţi, mai scrie b1.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS