12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul Colectiv: Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță

Dosarul Colectiv: Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”. Decizia nu este definitivă.

Iniţial, instanţa stabilise ca termen pentru a se pronunţa în dosar data de 9 decembrie, însă a decis să amâne luarea unei decizii cu încă o săptămână. Dosarul a fost trimis în instanţă în aprilie 2016, iniţial la Judecătoria Sectorului 4, procesul fiind apoi mutat la Tribunalul București.

La dosarul principal au fost ataşate alte două dosare întocmite de DNA.
În acest dosar sunt judecați cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, reprezentanții firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL – Daniela Niță și Cristian Niță și pirotehniștii Viorel Zaharia și Marian Moise, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, trei angajați ai primăriei – Aurelia Iofciu, Larisa Luminita Ganea, Ramona Sandra Motoc și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei.

Procurorii au cerut pedepse maxime, de 15 ani

Tribunalul Bucureşti a finalizat dezbaterile în dosarul Colectiv la începutul lunii decembrie, când a fost discutată partea din dosar care se referă la pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că au permis funcţionarea clubului, deşi ştiau că localul nu are aviz de securitate la incendiu. Procurorul DNA a solicitat ca cei doi pompieri să fie condamnaţi pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi uzurpare de calităţi oficiale, iar pedepsele să fie orientate spre maximum prevăzut de legea penală, care este de 15 ani

Citeşte continuarea pe hotnews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS