5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii din Franţa au întins un uriaş steag UE

Românii din Franţa au întins un uriaş steag UE

Un grup de români a avut inţiativa ca de Ziua Cetățeniei Europene să poarte în Paris un steag al Uniunii Europene. Ştafeta steagului UE, o mişcare pornită la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti, este un un simbol al dorinței comune de a constitui o Europă unită.

Stafeta Steagului Uniunii Europene in Paris

Imnul Uniunii Europene, Oda Bucuriei insoteste acest eveniment simbolic- steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, este ridicat pe brațe lângă Luvru, de cetățeni europeni de diverse naționalități, un simbol puternic al dorinței comune de a constitui împreună o Europă unită. Sărbătorind ziua Cetățeniei Europene, la inițiativa colegilor din PLUS Franta și a altor partide aliate Renew Europe prezente in Franta, Stafeta Steagului Uniunii Europene, care inițial a arătat atașamentul românilor care protestau în Piața Victoriei si in alte multe orașe ale României la valorile europene a ajuns in Paris. Astfel acum, devine un simbol al casei comune europene, în care pot trăi și munci toți cetățenii ei, luptând pentru aceleași valori .

Gepostet von PLUS Franța am Freitag, 13. Dezember 2019

După un lung parcurs prin aproape toata Europa, steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, a fost purtat, vineri seara, lângă Luvru, pe brațe de cetățeni europeni de diverse naționalități. Evenimentul a fost anunțat prin intermediul Facebook și a fost organizat inițiativa PLUS Franța și a altor partide aliate Renew Europe prezente în Franța.

Potrivit paginii de Facebook PLUS Franța, drapelul uriaș al UE a venit prin poștă direct de la Galați. Români, francezi, olandezi, italeni, greci, suedezi, maltezi, s-au reunit in jurul drapelului european pentru a marca determinarea lor de a apăra valorile europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS