14.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Românii din Franţa au întins un uriaş steag UE

Românii din Franţa au întins un uriaş steag UE

Un grup de români a avut inţiativa ca de Ziua Cetățeniei Europene să poarte în Paris un steag al Uniunii Europene. Ştafeta steagului UE, o mişcare pornită la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti, este un un simbol al dorinței comune de a constitui o Europă unită.

Stafeta Steagului Uniunii Europene in Paris

Imnul Uniunii Europene, Oda Bucuriei insoteste acest eveniment simbolic- steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, este ridicat pe brațe lângă Luvru, de cetățeni europeni de diverse naționalități, un simbol puternic al dorinței comune de a constitui împreună o Europă unită. Sărbătorind ziua Cetățeniei Europene, la inițiativa colegilor din PLUS Franta și a altor partide aliate Renew Europe prezente in Franta, Stafeta Steagului Uniunii Europene, care inițial a arătat atașamentul românilor care protestau în Piața Victoriei si in alte multe orașe ale României la valorile europene a ajuns in Paris. Astfel acum, devine un simbol al casei comune europene, în care pot trăi și munci toți cetățenii ei, luptând pentru aceleași valori .

Gepostet von PLUS Franța am Freitag, 13. Dezember 2019

După un lung parcurs prin aproape toata Europa, steagul Uniunii Europene, cusut de mână în România, a fost purtat, vineri seara, lângă Luvru, pe brațe de cetățeni europeni de diverse naționalități. Evenimentul a fost anunțat prin intermediul Facebook și a fost organizat inițiativa PLUS Franța și a altor partide aliate Renew Europe prezente în Franța.

Potrivit paginii de Facebook PLUS Franța, drapelul uriaș al UE a venit prin poștă direct de la Galați. Români, francezi, olandezi, italeni, greci, suedezi, maltezi, s-au reunit in jurul drapelului european pentru a marca determinarea lor de a apăra valorile europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

ȘTIRI GdS

O femeie şi doi copii, morţi într-un apartament cuprins...

O femeie de 52 de ani şi doi copii de 3 şi 4 ani, pe care îi avea în grijă, au decedat într-un incendiu care a cuprins un apartament din Băileşti.

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

Lecţii în aer liber la o şcoală din Craiova

CEO vrea să scape de centrala termică din Bariera...

Complexul Energetic Oltenia vrea să scape de Sucursala Electrocentrale Craiova II din Bariera Vâlcii. Aici se produce agentul termic primar pentru încălzirea...

ANIȘOARA STĂNCULESCU, candidat PMP la Primăria Craiova: ”Am soluții...

An  după an, orașul nostru se confruntă cu aceleași probleme legate de energia termică, mai ales la venirea sezonului rece.

Spațiile verzi – Bijuteria Craiovei

Craiova este un oraș viu, plin de verdeață, în care umbra copacilor și parfumul florilor amplasate artistic în tablouri peisagistice te îmbie...