11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSC Piețe și Târguri modifică tarifele

SC Piețe și Târguri modifică tarifele

SC Piețe și Târguri Craiova SRL modifică pentru anul 2020 tarifele practicate în anul acesta.

Astfel, solicită introducerea tarifului pentru ocuparea terenului din piețe și târguri cu rulote, pe baza de acord, pe o perioadă de minim 30 de zile, cu plata anticipată, în cuantum de 5 lei/mp/zi. Introducerea tarifului pentru ocuparea terenului din piețe și târguri cu rulote, pe baza de acord, pe o perioadă de minim 30 de zile, cu plata anticipată, în cuantum de 7 lei/mp/zi.

Se modifică tariful în pieţe

Totodată, diferențierea tarifului de comercializare produse de larg consum, nealimentare, pe tonete, mese în trepte, pe bază de acord și activitatea de comercializare flori care în prezent este de 10 lei/mp/zi, în tarife de comercializare produse de larg consum, nealimentare, pe tonete, mese în trepte, pe baza de acord, în cuantum de 8 lei/mp/zi. Pentru comercializarea florilor, tariful să fie păstrat la nivelul anului 2019.

Creșterea tarifului minim lunar pentru închirierea unor suprafețe de teren aparținând domeniului public și privat, în vederea edificării de construcții provizorii de către chiriași de la 30 lei/mp/lună la 32 lei/mp/lună.

Cauze

Propunerea SC Pieţe privind aprobarea tarifelor pentru utilizarea locurilor publice sau private din pieţele şi târgul municipiului Craiova, pentru anul 2020, este fundamentată şi de următoarele necesităţi ale societăţii.

Necesitatea efectuării de reparaţii la infrastructura de utilităţi precum şi la halele agroalimentare (închise sau deschise). Infrastructura este foarte veche şi necesită numeroase interventii. Tendinţa de creştere a salariului minim pe economie, în anul 2020, de la 2080 lei la 2230 lei.

Creșterea tarifelor pentru activitățile prestate de furnizorii de servicii și utilități, creșteri înregistrate în cursul anului 2019, coroborate cu creșterile previzionate pentru anul 2020 va conduce la creşteri de costuri, pentru cheltuielile curente cât şi pentru investiţiile preconizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS